• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κέρδη πάνω από 3% για το Γενικό Δείκτη-Επιστροφή πάνω από τις 600 μονάδες μετά από ένα μήνα

    • NewsRoom


    Τα σημάδια υποχώρησης της πανδημίας φαίνεται ότι αλλάζουν το επενδυτικό κλίμα στις αγορές ενώ αρχίζει να διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ για το πότε θα αποσυρθούν οι καραντίνες.

    Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης μετά από διάστημα περίπου ενός μήνα επιστρέφει πάνω από τις 600 μονάδες καθώς αυτή τη ώρα ενισχύεται με κέρδη πάνω από 3% και τις τράπεζες πάνω από 7%.

    Οι αγορές προεξοφλούν ότι στο σημερινό Eurogroup θα δοθεί κάποια λύση ώστε να αρθεί το πρόβλημα χρηματοδότησης και μάλιστα χωρίς τρόικες και μνημόνια για τις χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

    Στην αγορά των ομολόγων σημειώνεται σταθεροποίηση για το ελληνικό δεκαετές που διαμορφώνεται στο 1,87%.

    Το ίδιο θετικό κλίμα παραιτείται και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται 3,5%,  ο CAC στο Παρίσι 3%,  ο δείκτης του Μιλάνου πάνω από 4%, της Μαδρίτης 2,5% και του Λονδίνου 3,5%, παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον νοσηλεύεται στην εντατική.

    Ως προς την κίνηση στο ταμπλό η μετοχή της ΕΧΑΕ άνοιξε με κέρδη 3%, ο ΟΠΑΠ πλησιάζει τα 7 ευρώ, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται πάνω από τα 2,5 ευρώ ενώ  ενδιαφέρον υπάρχει και για τη Lamda Development καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2019.

    Κέρδη από 5% για την Alpha, 7,5% για την Εθνική, 4,8% για τη Eurobank και πάνω από 7% για την Πειραιώς.

    Θετικό πρόσημο για την Aegean που σημειώνει άνοδο 2,4%, πάνω από 3% τα κέρδη για τη Βιοχάλκο, 3,6% για την Coca Cola, 4,2% για τον Ελλάκτωρα, 3,3% για τη Motor Oil, 3,7% για το Μυτιληναίο και πάνω από 2,5% για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ