• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Και πάλι πωλητές στις 1.410 μονάδες

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Επιφυλακτικό ξεκίνημα και με παγίδες, καθώς ο γενικός δείκτης ξεκίνησε την περιοχή των 1410 μονάδων για να ανακρούσει πρύμναν στη συνέχεια με πράξεις πριν από λίγο περί τις 1403 μονάδες. Υπο δοκιμασία και πάλι οι 1.400;

    Είναι κάτι που μένει να φανεί, ειδικά με τις τράπεζες αδύναμες και χωρίς να δίνουν τη τάση, η αγορά μπορεί να επιστρέψει προς τα πίσω, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Συσσωρευτικά κινήθηκε η αγορά πάντως και την προηγούμενη εβδομάδα, αν και με μία μόνο θετική συνεδρίαση.

    Παρόμοια ήταν η εικόνα και στις διεθνείς αγορές. Για την εβδομάδα που ξεκινά βαρύτητα θα δοθεί στο εσωτερικό στα αποτελέσματα του ΟΤΕ (Πέμπτη π.σ.) και στις ανακοινώσεις της διοίκησής του Οργανισμού, σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, το μέρισμα και τον ανταγωνισμό.

    Στο εξωτερικό, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών στην Ευρωζώνη καθώς και ο πληθωρισμός Ιανουαρίου (τελική μέτρηση). Στις ΗΠΑ, αναμένονται λεπτομέρειες που θα προκύψουν σχετικά με την πορεία των επιτοκίων από τα πρακτικά της FED που δημοσιεύονται την Τέταρτη το βράδυ.

    Σημειώνουμε ότι την ίδια μέρα μετά το κλείσιμο ανακοινώνει αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου και η Nvidia, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει όλο τον κλάδο της τεχνολογίας ως πρωτοπόρος στην Τεχνητή νοημοσύνη. Για σήμερα, με τις αγορές των ΗΠΑ να παραμένουν κλειστές ενδεχομένως η μεταβλητότητα να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

    Πιέσεις στην Πειραιώς, στα 3,946 ευρώ ΠΕΙΡ -0,52% 3,85, την Eurobank στο 1,887 ευρώ ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,11, την ΕΤΕ, στα 7,15 ευρώ ΕΤΕ 1,32% 8,46 και δσχεδόν αμετάβλητη στο 1,68 ευρώ η μετοχή της Άλφα ΑΛΦΑ 2,40% 1,71

    Από εκεί και πέρα, συνεχίζει ανοδικά η Coca Cola στα 28,81 ευρώ ΕΕΕ 0,12% 32,34 με κίνηση προς τα 29 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνάει τα 10,5 δισ. ευρώ.

    Εντολές βγαίνουν στην Aegean, στα 12,40, την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 14,48, την ΔΕΗ στα 11,84 ευρώ ΔΕΗ 1,63% 11,84, Ελλάκτωρ που μετά την διόρθωση της Παρασκευής ενισχύεται στα 2,72 ΟΠΑΠ -1,54% 15,30

    Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις εντολές αγορών βγαίνουν στην Quest, την Τεχνική Ολυμπιακή, την Profile.

    Απώλειες πάνω από 2% στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, , στο κόκκινο επίσης, Μότορ Όιλ, Cener και Άβαξ, αλλά με απώλειες μικρότερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ebury: Το ράλι του δολαρίου συνεχίζεται, ενώ οι φόβοι για τον πληθωρισμό επιστρέφουν

    Στους Δείκτες MSCI και FTSE Russel η Intrakat

    Intrakat: Υποχώρησε κάτω του 5% το ποσοστό της Envirtus Investments



    ΣΧΟΛΙΑ