• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών μετά τα υψηλά 9ετίας – Στις 1.220 μονάδες ο δείκτης

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Μεικτές οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον Dax να κινείται λίγο πάνω από τις 16.000 μονάδες, ενώ απώλειες καταγράφουν Παρίσι και Λονδίνο. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) οι επενδυτές μάλλον επιλέγουν να κεφαλαιοποιήσουν το ράλι που οδήγησε τον δείκτη σε νέα υψηλά 9 ετών. Παράλληλα, δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από ξένους, καθώς οι συναλλαγές διαμορφώνονται περί τα 45 εκατ. ευρώ.

    Μάχη χαρακωμάτων, αλλά χωρίς ανησυχία πέριξ της περιοχής των 1.220 μονάδων.

    Το βλέμμα των επενδυτών μπορεί να παραμένει στραμμένο στις ΗΠΑ και στις εξελίξεις για το ανώτατο όριο του χρέους. Στην εγχώρια αγορά η θετική ψυχολογία συντηρείται από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου που έδειξε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Στις τράπεζες, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν Alpha Bank -1,9% ΑΛΦΑ -1,82% 1,62 και Εθνική -1,7% ΕΤΕ -0,39% 7,67 και ακολουθούν Eurobank -1,6% και Πειραιώς -0,70%.

    Στα μη τραπεζικά blue chips, οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα -3%, Autohellas -3%, ΔΕΗ -1,6%, Μυτιληναίος -1,5% ενώ ανοδικά κινούνται ΟΛΠ +1,2% και Aegean +1,2%.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI αύριο 31/5, με την είσοδο Autohellas και Ελλάκτωρ στον Small Cap, και με ισχύ από την Πέμπτη 1/6.

    Στο εσωτερικό, τα βλέμματα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα α’ 3μήνου των εισηγμένων με επίκεντρο τη Motor Oil ΜΟΗ 2,18% 27,20 σήμερα 30/5.

    Σε διεθνή επίπεδο, αύριο Τετάρτη 31/5 ανακοινώνονται τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Γερμανία, την Πέμπτη 1/6 ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και τα πρακτικά της ΕΚΤ από την συνεδρίαση της 3 – 4 Μαΐου και τέλος την Παρασκευή 2/6 τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που θα καθορίσουν τις μελλοντικές ενέργειες της Fed.

    Στην αγορά ομολόγων συνεχίζονται οι αγορές, με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 3,80% και το ιταλικό στο 4,24% με το μεταξύ τους spread στις -44 μονάδες βάσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Στα όρια των 1.230 μονάδων η αγορά

    NBG για Aegean: O καλύτερος τρόπος για να ποντάρετε στην άνθηση του ελληνικού τουρισμού – Τιμή στόχος €13

    Motor Oil: Ηγέτης στην πράσινη ενέργεια – Πώς θα φτάσει στο 40% EBITDA από ΑΠΕ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ