• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών, στα όρια των 1.230 μονάδων η αγορά

    Χρηματιστήριο


    Μικρές διακυμάνσεις στις τράπεζες, περιορισμένα κέρδη και κομμένη η… φόρα στον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο μετά τη χθεσινή κούρσα, οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα σε ένα περιβάλλον που αν μη τι άλλο, στην ελληνική αγορά, δείχνει σταθερό.

    Απώλειες στην Ευρώπη με τον Dax να χάνει τις 16.000 μονάδες και με την Wall να μην έχει πει την… τελευταία λέξη της αφού σήμερα θα ανοίξει για πρώτη φορά μετά την Παρασκευή.

    Σχεδόν 20 μετοχές έγραψαν χθες ιστορικά ή πολυετή υψηλά και σήμερα βγαίνει διόρθωση. Ήπια, με απώλειες 0,55%, στις 1.229 μονάδες και συναλλαγές λίγο πάνω από 7 εκατ. ευρώ.

    Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι έξι συνεδριάσεις μετά τη θριαμβευτική επικράτηση της Ν.Δ. στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο γενικός δείκτης έδωσε κέρδη πάνω από 8%.

    Η διόρθωση ξεκίνησε από χθες στις τράπεζες, με τους επενδυτές να μην αναλαμβάνουν άλλο ρίσκο, μένοντας στις θέσεις τους.

    Στροφή έγινε σε μη τραπεζικά blue chips, απογειώνοντας τη ΔΕΗ, την Aegean, τις μετοχές των διυλιστηρίων.

    Αυτή την ώρα η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 υποχωρεί λιγότερο από 1% στα 9,85 ευρώ, με τα ΕΛΠΕ όμως, να ενισχύονται 1,3%.

    Πιέσεις 3,21% για την ΕΧΑΕ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ 3μήνου, υποχώρηση 0,50% στη ΜΟΗ μετά το χθεσινό +5%, αλλά και στον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 που υποχωρεί 0,4%.

    Η αγορά φαίνεται να εισέρχεται σε φάση διακυμάνσεων, δεδομένου ότι απώλειες καταγράφουν σήμερα και οι ευρωπαϊκές.

    Μικρά κέρδη 0,21% στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 απώλειες 0,235 στην ΕΤΕ, 0,2% μικρές απώλειες στην Eurobank, αλλά μικρά κέρδη 0,22% στην Πειραιώς.

    Πιέσεις βγαίνουν επίσης στην Autohellas 0,96%, αλλά κέρδη πάνω από 1% στην Ελλάκτωρ, στα 2,30 ευρώ. Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο του rebalancing, οι δύο μετοχές εισέρχονται στον small cap του MSCI.

    Σταθερός, στα 14,31 ευρώ ο ΟΤΕ.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζει ανοδικά η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 στα 9,91 ευρώ στοχεύοντας σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Την ίδια ώρα περαιτέρω υποχώρηση καταγράφει ο ελληνικός δεκαετής τίτλος, κάτω και από 3,80% με τον αντίστοιχο ιταλικό να διαπραγματεύεται πάνω από 4,2%.

    Διαβάστε επίσης:

    Motor Oil: Ηγέτης στην πράσινη ενέργεια – Πώς θα φτάσει στο 40% EBITDA από ΑΠΕ

    Epsilon Net: Αύξηση 59,55% στα κέρδη προ φόρων στο α’ τρίμηνο

    INTRALOT: Ισχυρή οργανική αύξηση EBITDA 29,2% στο α΄τρίμηνο – Ικανοποίηση Σωκράτη Κόκκαλη

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ