• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Υπό δοκιμασία οι 900 μονάδες

    Στον κυκλώνα της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες οι εισηγμένες – Ποιες ανησυχούν – Τι κινήσεις κάνουν


    Στο κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και το Χρηματιστήριο της Αθήνας ξεκινώντας μια ακόμη εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο.

    Με τις συναλλαγές  κοντά στα 6 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ υποχωρεί στις 905 μονάδες με απώλειες 0,58%.

    Τεχνική ανάλυση δείχνει ότι θα δοκιμαστούν και πάλι οι αντοχές της αγοράς στις 900 μονάδες. Βεβαίως τα τεχνικά σενάρια δείχνουν ότι η στήριξη εξαντλείται  βραχυπρόθεσμο επίπεδο πάντα, στις 890 μονάδες.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν τη Δευτέρα υπό το βάρος των δυσμενών στοιχείων που έρχονται από την Κίνα, την εξάπλωση του κοροναϊού, τα στοιχεία για την ανάπτυξη που δείχνουν επιβράδυνση αλλά και το πως μπορεί να παραλύσει η διεθνής οικονομία. Το πάγωμα των παραγγελιών από την Κίνα συνιστά παύση εργασιών για μια σειρά από βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη. Κι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία ένας από αυτούς τους κλάδους.

    Ο τραπεζικός κλάδος και σήμερα δεν είναι στα «φόρτε» του στο Χρηματιστήριο  τη Αθήνας με την Πειραιώς νωρίς νωρίς να χάνει τα 3 ευρώ, η Eurobank  υποχωρεί πάνω από 1 ποσοστιαία μονάδα και η Εθνική κατά 0,84% στα 2,82 ευρώ.

    Μόνο στην Alpha βγαίνει αγοραστικό ενδιαφέρον στον αντίκτυπο της επιτυχημένης έκδοσης αλλά και του θετικού πονήματος της Goldam Sachs.

    Απώλειες και για μια σειρά από μετοχές τις μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Βιοχάλκο, η ΔΕΗ, η Coca Cola, Ελλάκτωρ ΕΧΑΕ , Mοtoir Oil, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

    Μικρό το ενδιαφέρον για την ΕΥΔΑΠ, την AEGEAN και την Auto Hellas.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ