• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ήπια ανοδική κίνηση, στάση αναμονής στις τράπεζες

    Τράπεζες: Κολάζ φωτογραφιών των 4 τραπεζιτών: Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) - Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) - Φωκίων Καραβίας (Eurobank) - τράπεζες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς) – Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank) – Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Ανάσα για τις τράπεζες την Τετάρτη με την σκυτάλη να παίρνουν άλλες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Cenergy, Aegean.

    Πάνω από τις 1.168 μονάδες ο γενικός δείκτης και κέρδη κάτι περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα με τις συναλλαγές στα 47 εκατ. ευρώ.

    Στις τράπεζες, ανοδικά κινούνται Εθνική +1% από +2,6% ΕΤΕ -0,74% 8,08 υψηλό ενδοσυνεδρικό και Alpha Bank +1% ΑΛΦΑ 0,62% 1,63 αμετάβλητη η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,97% 2,07 ενώ ήπια υποχωρεί η Πειραιώς -0,20% ΠΕΙΡ -0,26% 3,78

    Καταβάλλεται προσπάθεια ο Γενικός Δείκτης να απομακρυνθεί από τη ζώνη των 1.162-1.159 μονάδων, από όπου διέρχονται οι κινητοί μέσοι των 200 ημερών με επόμενη αντίσταση τις 1.185 μονάδες.

    Oι επενδυτές ανησυχούν ότι ο πόλεμος Ισράηλ – Hamas θα επιφέρει νέα έκρηξη στις τιμές πετρελαίου, που με τη σειρά τους θα οδηγούσε σε επιπλέον πληθωριστικές πιέσεις, και θα υποχρέωναν τις κεντρικές τράπεζες να αναλάβουν νέα δράση, την ίδια ώρα που η παγκόσμια οικονομία πλήττεται από την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

    Αντίβαρο στις παραπάνω ανησυχίες αποτελούν οι θετικές δηλώσεις αξιωματούχων της FED, που υποδεικνύουν μία παύση στον κύκλο σύσφιξης, αναμένοντας αύριο Πέμπτη 12/10, τα στοιχεία πληθωρισμού Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και θα κρίνουν τις επόμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι επενδυτές σπεύδουν να προεξοφλήσουν ταχεία αποκλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων!

    Πόσες γεωπολιτικές κρίσεις μπορούν να αντέξουν οι αγορές;

    Goldman Sachs: Tι σημαίνει η αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών – Οι στόχοι για μετοχές, ομόλογα και μετρητά

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ