• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ίωση έπιασε τους αγοραστές στο ταμπλό…

    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Επιφυλακτικότητα που μεταφράζεται σε υποχώρηση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου κυριαρχεί σήμερα στο ταμπλό.

    Η αγορά υποχωρεί στις 913 μονάδες με απώλειες 0,6% και με τις συναλλαγές πάνω από 6 εκατ. ευρώ,επιβεβαιώνοντας το πρωινό ρεπορτάζ του mononews ότι τελικά η σύνδεση του Χρηματιστηρίου με τα ξένα γίνεται μόνο στην πτώση και όχι στην άνοδο.

    Το κλίμα επιβαρύνεται διεθνώς σήμερα από την προειδοποίηση της Apple για μειωμένα αποτελέσματα εξαιτίας της Κίνας και εξαιτίας του κοροναϊού που τείνει να παγώσει τη βιομηχανική και παραγωγική δραστηριότητα μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων.

    Το «μάρμαρο» στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου πληρώνουν την Τρίτη οι μετοχές εκείνες που έχουν μεγάλη εμπορευσιμότητα όπως οι τράπεζες, με την Alpha να υποχωρεί σχεδόν 2% και Εθνική, Πειραιώς και Eurobank πάνω από 1%.

    Σε αρνητικό πρόσημο έχει περάσει η ΔΕΗ, κάτω από τα 4,20 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 8,24 ευρώ, η Coca Cola υποχωρεί στα 34 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ στα 7,36 ευρώ, η ΕΧΑΕ στα 4,62 ευρώ, η Lamda στα 8,25 ευρώ, η Motor Oil στα 8,76 και το Jumbo στα 8,62.

    Συγκεκριμένος πωλητής οδηγεί το Μυτιληναίο στα όρια των 9 ευρώ και με όγκο μεγαλύτερο των 54.000 τεμαχίων, ενώ δεν υπάρχει βοήθεια ούτε καν από τον ΟΠΑΠ που υποχωρεί στα 11,87 ευρώ.

    Κάποιες ανάσες βγαίνουν από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις όπως η MLS, η Τεχνική Ολυμπιακή, η MIG, η Quest και η Intralot.

    Τεχνικά όπως έχει γράψει το mononews η στήριξη εντοπίζεται μεταξύ των 908-910 μονάδων.



    ΣΧΟΛΙΑ