• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Οι προμήθειες του Ηρακλή, «ροπαλιά» στους αγοραστές

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Η προκαταβολή των προμηθειών εκ μέρους των τραπεζών και μάλιστα προκαταβολικά προκειμένου να περπατήσει ο Ηρακλής, «εγείρουν» οι επενδυτές την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, προκαλώντας στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης πιέσεις στις τράπεζες.

    Με το γενικό δείκτη να υποχωρεί 0,6% στις 884 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης πηγαίνει δεύτερη μέρα με την όπισθεν στις 880 μονάδες.

    Μ εξαίρεση την Πειραιώς, που καταγράφει θετικό πρόσημο έστω και οριακά, οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές σημειώνουν απώλειες κοντά στο 1%.

    Είναι προφανές όπως σημειώνει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τάκης Ζαμάνης, ότι η αγορά θα κινείται ανάλογα με τις διαρροές που γίνονται σχετικά με τον Ηρακλή και το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

    Κατά τα άλλα 3Ε,Aegean, Φουρλής και ΟΛΠ είναι οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης που κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών διαφοροποιούνται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά και που βεβαίως παίρνει τάση από μια πτωτική Πέμπτη στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Οι συναλλαγές μόλις που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ. Τυχόν διαφοροποιήσεις στο ταμπλό θα πρέπει να αναμένονται το μεσημέρι με την  κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.



    ΣΧΟΛΙΑ