ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει ανοδικά και με φόρα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά χωρίς τα απαραίτητα καύσιμα που δεν είναι άλλα από τις συναλλαγές και τον τζίρο.
Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. προσεγγίζει τις 640 μονάδες με κέρδη 1,7% και συναλλαγές λίγο πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ, έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες συναλλαγών.
Το διεθνές κλίμα παραμένει υποστηρικτικό και η κίνηση στο ταμπλό δείχνει ότι δείκτης και επενδυτές θέλουν να πιάσουν το νήμα της ανόδου των ξένων, αλλά ο φόβος υπάρχει.
Το γεγονός ότι μία ακόμα ανοδική αντίδραση δεν συντελείται με τζίρο δείχνει το εφήμερον της ανόδου. Περισσότερο ως αντανακλαστική μοιάζει η σημερινή αντίδραση, παρά ως αφετηρία για μία σπουδαία πορεία. Άλλωστε, ο Ιούλιος τελείωσε με τις τράπεζες στο -16%.
Οι αγοραστές δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια στη μετοχή της Alpha, στα 0,50 ευρώ, επίπεδα πολύ κοντά στα χαμηλά της φέτος. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται στις 325 μονάδες και με κέρδη 1,6%, με την ΕΤΕ και την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 να σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%, η Alpha 1,9% και η Eurobank λιγότερο, 1,34%.
Ισχυρή αντίδραση πάνω από 4% για την Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40 στον απόηχο των αποτελεσμάτων εξαμήνου, τα οποία δεν έπαθαν καθίζηση ως αναμενόταν αρχικά. Τα κέρδη υποχώρησαν πάνω από 30% σε μία περίοδο που το ΑΕΠ των χωρών της Ευρώπης κατέγραφαν σφοδρή πτώση. Η μετοχή ενισχύεται κατά 4,8%, στα 23,66 ευρώ.
Αντανακλαστική η αντίδραση στην Μότορ Όιλ που ενισχύεται πάνω από 2,6%, στα 11,50 ευρώ, 3,56% η άνοδος για την Aegean, στα 3,64 ευρώ, ως αποτέλεσμα της αύξησης των προσδοκιών για κάτι καλύτερο στον τουρισμό της χώρας τουλάχιστον τον Αύγουστο.
Προς νέα υψηλά η Τέρνα Ενεργειακή, που διαπραγματεύεται πλέον στα 11,40 ευρώ, στα 6,10 ευρώ ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με κέρδη 1,3%, θετικό το πρόσημο και για τα ΕΛΠΕ, στα 5,36 ευρώ, κίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για τον Μυτιληναίο με άνοδο 1,7%, αλλά και για τον ΟΠΑΠ που ξεπέρασε τα 8 ευρώ. Στα 12,63 ευρώ η αντίδραση για τον ΟΤΕ με άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.
Απώλειες 1,67% για την ΕΧΑΕ εξαιτίας της αποκοπής της επιστροφής κεφαλαίου.
Απώλειες 1,96% για την Frigoglass λόγω άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 69 ενισχύονται και 24 υποχωρούν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θανατηφόρα επίθεση σε τρένο στη Γερμανία: Αυτός είναι ο 26χρονος Έλληνας που ξυλοκόπησε άγρια τον ελεγκτή
- Ρεκόρ ρυθμίσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Ιανουάριο – Στα 773 εκατ. ευρώ οι οφειλές
- Βενεζουέλα: Συνάντηση Ροντρίγκες με στελέχη ξένων πετρελαϊκών εταιρειών
- Ισχυροί άνεμοι «μπλοκάρουν» τα πλοία – Ακυρώσεις και αλλαγές δρομολογίων στα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.