• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Coca Cola πάει με όλα…


    Συνεχίζει ανοδικά και με φόρα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά χωρίς τα απαραίτητα καύσιμα που δεν είναι άλλα από τις συναλλαγές και τον τζίρο.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. προσεγγίζει τις 640 μονάδες με κέρδη 1,7% και συναλλαγές λίγο πάνω από τα 17 εκατ. ευρώ, έπειτα από περίπου τέσσερις ώρες συναλλαγών.

    Το διεθνές κλίμα παραμένει υποστηρικτικό και η κίνηση στο ταμπλό δείχνει ότι δείκτης και επενδυτές θέλουν να πιάσουν το νήμα της ανόδου των ξένων, αλλά ο φόβος υπάρχει.

    Το γεγονός ότι μία ακόμα ανοδική αντίδραση δεν συντελείται με τζίρο δείχνει το εφήμερον της ανόδου. Περισσότερο ως αντανακλαστική μοιάζει η σημερινή αντίδραση, παρά ως αφετηρία για μία σπουδαία πορεία. Άλλωστε, ο Ιούλιος τελείωσε με τις τράπεζες στο -16%.

    Οι αγοραστές δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια στη μετοχή της Alpha, στα 0,50 ευρώ, επίπεδα πολύ κοντά στα χαμηλά της φέτος. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται στις 325 μονάδες και με κέρδη 1,6%, με την ΕΤΕ και την Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 να σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%, η Alpha 1,9% και η Eurobank λιγότερο, 1,34%.

    Ισχυρή αντίδραση πάνω από 4% για την Coca Cola ΕΕΕ -0,14% 29,46 στον απόηχο των αποτελεσμάτων εξαμήνου, τα οποία δεν έπαθαν καθίζηση ως αναμενόταν αρχικά. Τα κέρδη υποχώρησαν πάνω από 30% σε μία περίοδο που το ΑΕΠ των χωρών της Ευρώπης κατέγραφαν σφοδρή πτώση. Η μετοχή ενισχύεται κατά 4,8%, στα 23,66 ευρώ.

    Αντανακλαστική η αντίδραση στην Μότορ Όιλ που ενισχύεται πάνω από 2,6%, στα 11,50 ευρώ, 3,56% η άνοδος για την Aegean, στα 3,64 ευρώ, ως αποτέλεσμα της αύξησης των προσδοκιών για κάτι καλύτερο στον τουρισμό της χώρας τουλάχιστον τον Αύγουστο.

    Προς νέα υψηλά η Τέρνα Ενεργειακή, που διαπραγματεύεται πλέον στα 11,40 ευρώ, στα 6,10 ευρώ ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με κέρδη 1,3%, θετικό το πρόσημο και για τα ΕΛΠΕ, στα 5,36 ευρώ, κίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για τον Μυτιληναίο με άνοδο 1,7%, αλλά και για τον ΟΠΑΠ που ξεπέρασε τα 8 ευρώ. Στα 12,63 ευρώ η αντίδραση για τον ΟΤΕ με άνοδο πάνω από  μία ποσοστιαία μονάδα.

    Απώλειες 1,67% για την ΕΧΑΕ εξαιτίας της αποκοπής της επιστροφής κεφαλαίου.

    Απώλειες 1,96% για την Frigoglass λόγω άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 69 ενισχύονται και 24 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ