• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Coca Cola πάει με όλα!


    Επιστροφή για τον γενικό δείκτη πάνω από τις 870 μονάδες, μετά από έξι συνεδριάσεις και με τη σκυτάλη της ανόδου να την κρατάει η Coca Cola που έκλεισε με άνοδο 5,45% επιστρέφοντας στα 28,93 ευρώ και με υψηλό ημέρας τα 29,03 ευρώ. Τα καλά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και η αύξηση των πωλήσεων κατά 5%, σε συνδυασμό με τις διευκρινίσεις της εταιρείας ότι αποπληρώνει ομαλά τις δόσεις του ομολογιακού της, συνέδραμαν (η μετοχή) στο θετικό πρόσημο της αγοράς.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 870,93 μονάδες και με κέρδη 0,51%, ενώ στην μετοχή της Coca Cola πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 307 χιλιάδες τεμάχια, κάτι πρωτοφανές για το «χαρτί», αφού δεν έχει γίνει ποτέ κάτι παρόμοιο!

    Θετικό πρόσημο, επίσης, για την Alpha και την Eurobank, στο 1,80 και 0,905 ευρώ αντίστοιχα, με την τελευταία να βρίσκεται ένα βήμα πριν πουλήσει 7,5 δισ. ευρώ προβληματικά δάνεια, συνομιλώντας με τα funds Fortress (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγείται στις συνομιλίες) και Pimco.

    H ΔΕΗ, με υψηλό στα 3,15 ευρώ, έκλεισε λίγο χαμηλότερα, στα 3,12 ευρώ και 447 χιλιάδες τεμάχια.

    Βουτιά 1,305 για την Ελλάκτωρ, στα 1,67 ευρώ με 246 χιλιάδες τεμάχια,  κέρδη πάνω από 1% για την Μότορ Όιλ, στα 21,64 ευρώ, κίνηση στα 8,57 ευρώ για τα ΕΛΠΕ και απώλειες για ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Aegean, Μυτιληναίο, Jumbo.

    Kέρδη πάνω από 5,5% για την Lamda Development μετά την κάλυψη της μετοχής από την Euroxx, η οποία έδωσε τιμή στόχο πάνω από τα 12 ευρώ.

    Εντολές αγορών και στον Φουρλή στα 5,46 ευρώ, αλλά και στον ΑΔΜΗΕ, στα 2,15 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, το ελληνικό 10ετές ομόλογο παραμένει στα επίπεδα του 1,37 ευρώ, υψηλότερα κατά 15 μονάδες από το ιταλικό, καθώς οι ξένοι οίκοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι «ακριβό» και πως δεν γίνεται να διαμορφώνεται υψηλότερα από μία χώρα που διαθέτει επενδυτική βαθμίδα, ενώ =η Ελλάδα όχι.

    Τεχνικά, τις επόμενες μέρες θα φανεί αν οι 870 μονάδες είναι εφήμερη προσέγγιση ή αν θα δημιουργηθούν οι καταλύτες για κίνηση πιο ψηλά.

    Οι συναλλαγές πάντως, που διαμορφώνονται μεταξύ 50 – 60 εκατ. ευρώ ημερησίως τις τελευταίες μέρες, δείχνουν στάση αναμονής με στροφή σε επιλεγμένα χαρτιά, όπως φάνηκε από την υπεραντίδραση της Coca Cola την Τετάρτη.



    ΣΧΟΛΙΑ