• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η απουσία αγοραστών στέλνει την αγορά κάτω από τις 800 μονάδες

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Ασθμαίνοντας στον δρόμο προς τις 810 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών επιστρέφει προς τα πίσω, χωρίς συναλλαγές και τζίρο.

    Το πιθανότερο είναι επόμενο διάστημα το σήμα να δοθεί από τις ΗΠΑ και τη νέα πολιτική που θα κληθεί να εφαρμόσει ο Τζο Μπάιντεν, μέσω της πολύπειρης Τζάνετ Γέλεν. Η οποία γνωρίζει ότι το δημοσιονομικό κόστος σήμερα θα καλυφθεί όσο πιο γρήγορα πάρει τα πάνω της η αμερικανική οικονομία.

    Στην Ελλάδα, όλες οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ορόσημο αποτελεί το τέλος Μαρτίου. Αν η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τον τουρισμό, η πρόοδος των εμβολιασμών στην Ευρώπη και ειδικά στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των σκανδιναβικών χωρών, που αποτελούν την μεγάλη δεξαμενή, θα επιτρέψει το ταχύτερο άνοιγμα των αερομεταφορών και της πραγματοποίησης των ταξιδιών.

    Ταυτόχρονα, ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της πώλησης πακέτων κόκκινων δανείων από την Alpha, την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

    Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 798 μονάδες με τις συναλλαγές στα 31 εκατ. ευρώ.

    Η ΕΤΕ  ΕΤΕ -0,68% 7,29 ενισχύεται πάνω από 2%, στα 2,07 ευρώ και 3,5 εκατ. τεμάχια όγκο. Οριακά τα κέρδη κάτω από 1% για την Alpha και απώλειες για Eurobank και Πειραιώς, με την τελευταία να υποχωρεί 2,9%, στο 1,07 ευρώ και φήμες για πραγματοποίηση της αύξησης κεφαλαίου σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,61% 11,53 χάνει τα χθεσινά κέρδη και υποχωρεί στα 7,22 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποχωρεί στα 7,36, η Coca Cola στα 25,78, η Ελλάκτωρ στο 1,54, η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 0,92% 5,50 στα 3,77 ευρώ, η ΜΟΗ κάτω από τα 13 ευρώ, η Μυτιληναίος στα 12,40 ευρώ και ο ΟΤΕ στα 13,03 ευρώ.

    Λίγο πάνω από τα 11 ευρώ ο ΟΠΑΠ και στα 5,68 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ.

    Κέρδη για 48 μετοχές και απώλειες για 47.

    Το κλίμα στην αγορά προκαλεί νευρικότητα, αφού τυχόν διεύρυνση των πιέσεων μπορεί να δοκιμάσει την τεχνική στήριξη των 750 μονάδων, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ολλανδικά «πυρά» για τη διοίκηση της Ελλάκτωρ

    Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στη μετά Covid-19 εποχή

    Επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Νιγηρία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ