• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί ξεχώρισε ο Φουρλής σε μία χλιαρή συνεδρίαση

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5/3 βρέθηκε σήμερα η μετοχή της Φουρλής, που έκλεισε στα 4,20 ευρώ και με κέρδη 5,3%, διακινώντας σχεδόν 300 χιλιάδες τεμάχια.

    Η επιχείρηση βελτίωσης των αποτιμήσεων, όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και για τα μη τραπεζικά χαρτιά φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά 25% για τον γενικό δείκτη που άφησε η καραντίνα. Η διαφορά είναι ότι από την αντίδραση αυτή δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί, ως αποτέλεσμα της αλλαγής στάθμισης των δεικτών FTSE. Δηλαδή, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, μπορεί για παράδειγμα, οι τράπεζες να έκλειναν με σημαντικά κέρδη, αλλά η εικόνα της αγοράς να «χαλούσε» στο κλείσιμο με μία σοβαρή πτωτική κίνηση της Coca Cola. Πλέον, από χθες, αυτό δεν ισχύει.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,85% την Τρίτη, στις 676,04 μονάδες, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά έφτασε να κάνει πράξεις πάνω από τα τις 680 μονάδες.

    Η αγορά θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο την Τρίτη, σημειώνουν οι χρηματιστές, Κέρδη 0,8% για την Wall Street, περίπου 1,8% για τον Dax στην Φρανκφούρτη και 1,3% για τον Cac στον Παρίσι, είναι η εικόνα των αγορών. Το ελληνικό δεκαετές διαμορφώνεται χαμηλότερα από το ιταλικό, στο 1,27. Το αντίστοιχο ιταλικό αγγίζει το 1,33%. Καλά νέα από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται στα 41 δολ. το βαρέλι και το brent στα 43 δολ., ενώ ανοδική κίνηση πάνω από τα 1780 δολ. η ουγγιά, σημειώνει ο χρυσός.

    Η προσοχή της αγοράς είναι εστιασμένες στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών για την απόσπαση με την μορφή χρηματοδοτήσεων, αντί δανείων όσο το δυνατόν, μεγαλύτερου ποσού από την των 750 δις. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

    Πάνω από 3,8% τα κέρδη για την Aegean και 23,3% για την ΕΤΕ. Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για την Alpha, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ, την Coca Cola και τον Ελλάκτωρα. Πάνω από 1% ενισχύθηκαν Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Eurobank και Βιοχάλκο.

    Οι  συναλλαγές μόλις που ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που διακινήθηκαν 64 έκλεισαν με κέρδη και 34 υποχώρησαν.



    ΣΧΟΛΙΑ