• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί κράτησε σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές – Ο ΟΤΕ ξανά στα 16 ευρώ, άντεξε η Ιντρακόμ

    ΟΤΕ: Αύξηση εσόδων κατά 1,8% και EBITDA κατά 3,2% στο τρίτο τρίμηνο

    Μιχάλης Τσαμάζ CEO ΟΤΕ


    Σε δύο οθόνες ήταν στραμμένο το βλέμμα των συναλλασσόμενων σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η μία στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η δεύτερη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

    Ο γερμανικός DAX άναψε φωτιές, όταν βρέθηκε λίγο πριν από την διάσπαση της κρίσιμης στήριξης των 14.800 μονάδων με χαμηλό ημέρας στις 14.812 μονάδες. Τυχόν διάσπαση των 14.800 ενεργοποιεί margin calls και το σήμα που δίδεται είναι ότι τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σπάνε κρίσιμες στηρίξεις, ενεργοποιώντας πιθανώς μαζικές εντολές πώλησης.

    Τονίζεται ότι για τον αμερικανικό S&P η στήριξη εντοπίζεται στις 4.100 μονάδες και την Τρίτη άνοιξε κάτω από τις 4.300 μονάδες. Η ανησυχία από την κούρσα στις τιμές των πρώτων υλών, την αύξηση του μεταφορικού κόστους και η απουσία οδηγών, τρομάζει τους επενδυτές που βλέπουν ταυτόχρονα οι κεντρικές τράπεζες να περιορίζουν τις μαζικές αγορές χρέους.

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Μέτρια κίνηση του δείκτη

    Στην Ελλάδα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης κινήθηκε με μέτρο. Οι απώλειες δεν έχουν καμία σχέση με τα ισχυρά ποσοστά πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που μέσα στη μέρα ξεπέρασαν και το 2%.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Αθήνα οι απώλειες διαμορφώνονταν κάτω από 1%, ενώ ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 876,37 μονάδες και πτώση μόλις 0,65%. Οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 65,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων όμως, τα 7,5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα με τα σημαντικότερα να γίνονται στη μετοχή της Τιτάν.

    Αίσθηση προκάλεσε η πέμπτη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή της ΔΕΗ, δίδοντας την αίσθηση ότι η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδα μεγαλύτερα των 8 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε στα 8,80 ευρώ διακινώντας 505 χιλιάδες τεμάχια, ενώ το χαρτί σκουπίστηκε από τα χαμηλά ημέρας των 8,65 ευρώ.

    Ο ΟΤΕ επέστρεψε στα 16 ευρώ με 500 χιλιάδες κομμάτια και κέρδη πάνω από 1%, ενώ θετικό πρόσημο κατέγραψαν ακόμα η Μότορ Όιλ, η ΕΥΔΑΠ και η Aegean, στα 13,90, 7,42 και 5,25 ευρώ αντίστοιχα.

    Εθνική, Alpha και Πειραιώς για μία ακόμα φορά δεν έδειξαν καμία αντίσταση στην πτώση, υποχωρώντας στα 2,42, 1,12 και 1,39 ευρώ αντίστοιχα. Η ΕΤΕ κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση, πάνω από 2,4%.

    Ως προς τα υπόλοιπα blue chips, πτώση πάνω από 2% για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,36 ευρώ, 1,6% υποχώρησε ο Μυτιληναίος, στα 14,44 ευρώ, 2,2% η Βιοχάλκο στα 4,31 ευρώ και 1,15 η μετοχή της Coca Cola, στα όρια των 28 ευρώ.

    Λόγω πτώσης των αγορών και του Χ.Α., εξαιτίας της διεθνούς ανησυχίας λύγισαν εκ νέου οι μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη, αν και η Ιντρακόμ έδειξε ισχυρή στήριξη στα 2,25 ευρώ, παρά τα χαμηλά ημέρας στα 2,15 ευρώ.

    Η αγορά αναμένει σημαντικά νέα από την θυγατρική Intrasoft International. Πτώση από 1,8% πάντως, για Ιντρακάτ και Ιντραλότ



    ΣΧΟΛΙΑ