• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί κάνει ράλι η Πειραιώς, νέα υψηλά ο Μυτιληναίος, πάνω από 3% η ΕΧΑΕ

    Χρήστος Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς) - Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)

    Χρήστος Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς) – Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos)


    Χωρίς να έχουν διασπαστεί οι 1.353 μονάδες, ο γενικός δείκτης συνεχίζει ανοδικά, ακολουθώντας την τάση που έχουν βγάλει οι ευρωπαϊκές αγορές.

    Πάνω από τα 54 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε Πειραιώς (+2,3%) ΠΕΙΡ 1,53% 3,98, Μυτιληναίο (1,2%) ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00, Jumbo (1,55%) ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70, EXAE (3,05%), Eurobank (1,18%), Αlpha (1,06%) ΑΛΦΑ 1,23% 1,65

    Πάνω από 9% τα κέρδη για Άλφα Αστικά Ακίνητα, στην προοπτική υψηλού μερίσματος, Ιντραλότ με +5%, ενόψει ομολογιακού.

    Στο επίκεντρο παραμένουν οι τράπεζες και ειδικά η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς λόγω της επικείμενης διάθεσης των μετοχών από το ΤΧΣ, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα, ενώ το θετικό κλίμα συντηρείται από την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα στο χρηματιστήριο καθώς ξεκινούν και οι παρουσιάσεις του Ελ. Βενιζέλος σε Θεσμικούς επενδυτές.

    Σήμερα πάντως, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 5ετούς senior preffered ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας και αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας.

    Το αρχικό επιτόκιο οριστηκε στο 5%, ενώ το ομόλογο έχει δυνατότητα ανάκλησης στην 4ετία (5NC4).

    Σε φουλ ρυθμούς η εβδομάδα που ξεκινάει έχοντας γεγονότα ισχυρού επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού αποτυπώματος: Στις 22 Ιανουαρίου επανεκκινεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Frigoglass οι οποίες ήταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των μετοχών της εταιρίας (4:1). Το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιανουαρίου οι επενδυτές θα εστιάσουν στις ανακοινώσεις του επκαιροποιημένου επιχειρηματικού πλάνου της ΔΕΗ που θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο. Στις 24 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων εταιρικών ομολόγων της Autohellas στην Κύρια Αγορά του ΧΑ ενώ ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων. Την Τετάρτη εξάλλου θα διεξαχθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Motor Oil με θέμα την απόκτηση του 25% της Άνεμος. Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στην Ν. Υόρκη θα λάβει χώρα η επενδυτική ημερίδα των εταιριών του ΧΑ που διοργανώνεται από την JP Morgan. Την ίδια ημέρα θα ανακοινώσει βασικά μεγέθη χρήσης η Μυτιληναίος.

    Τέλος την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει την εξέλιξη των καταθέσεων και των χορηγήσεων για το μήνα Δεκέμβριο ενώ το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρώτη αξιολόγηση του πιστοληπτικού αξιόχρεου της χώρας για το 2024 από την Scope η οποία ήδη έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ-, σταθερή προοπτική) από τις αρχές Αυγούστου του 2023.

    Η Eurobank Equities στο μεταξύ, δίνει τις 1.622 μονάδες ως τιμή στόχο για τον γενικό δείκτη, ήτοι περιθώριο ανόδου 21%. Κορυφαίες επιλογές Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 45,20 ευρώ, η ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 13 ευρώ, η Πειραιώς με τιμή στόχο τα 4,66 ευρώ, η Jumbo με τιμή στόχο τα 31,20 ευρώ και η Τιτάν με τιμή στόχο τα 25,30 ευρώ TITC 2,49% 28,80

    Διαβάστε επίσης:

    J.P. Morgan: Νέο δεκαετές την επόμενη εβδομάδα από την Ελλάδα – Οι προοπτικές του 2024 για την ελληνική οικονομία

    Eurobank Equities: Στις 1.622 μονάδες η τιμή στόχος του Γενικού Δείκτη – Τα top picks του 2024

    Ebury: Το ράλι του δολαρίου ενισχύεται, καθώς οι αγορές επανεξετάζουν τις μειώσεις επιτοκίων από τη FED



    ΣΧΟΛΙΑ