• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεν θέλει να πέσει, μαζεύονται οι απώλειες στην Alpha, χαμηλός τζίρος

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες που βγήκαν στην αγορά, με τον γενικό δείκτη να μαζεύει από τις 814 μονάδες και να επιστρέφει στην περιοχή των 830 μονάδων, αλλά με συναλλαγές ιδιαίτερα χαμηλές, μόλις στα 32 εκατ. ευρώ.

    Η τιμή του πετρελαίου έχει αρχίσει να υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και μένει να φανεί το πότε θα περάσει στην κατανάλωση. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές στο ηλεκτρικό. Από την άλλη, οι αγορές προετοιμάζονται για την πρώτη αύξηση στα επιτόκια, κάτι που αναμένεται να συμβεί την Πέμπτη, με αύξηση ωστόσο μικρότερη των εκτιμήσεων, 0,25%.

    Την ίδια ώρα οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινώσουν οι Πειραιώς και ΕΤΕ, αλλά και στα επί μέρους οικονομικά αποτελέσματα των blue chips, Cenergy και Τιτάν.

    Οι εξελίξεις από την Ουκρανία κρατούν τις αγορές σε ομηρία. Οι συναλλαγές έχουν μειωθεί και η μεταβλητότητα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Παρασκηνιακά μπορεί να υπάρχουν επαφές ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα, αλλά η ζημιά έχει γίνει. Και όχι μόνο αυτό, η έξαρση με νέα κρούσματα κορονοϊού, συντηρεί την πανδημία και τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση και νέα περιοριστικά μέτρα.

    Η μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 1,89% 1,62 καλύπτει τις απώλειες και επανέρχεται από το 1 ευρώ χαμηλό ημέρας στο «συν», με πράξεις κοντά στο 1,05, διακινώντας περισσότερα από 6,2 εκατ. τεμάχια.

    Οι ζημιές ύψους 2,3 δισ. ευρώ πάντως, είχαν προβλεφθεί και είχαν επισημανθεί και από τη διοίκηση.

    Περιορισμός των αρχικών απωλειών στην ΕΤΕ ΕΤΕ 4,23% 8,14, που έρχεται στα 2,83 ευρώ με απώλειες κάτω από 1%.

    Κέρδη, έστω και οριακά για Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,03 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,07% 3,79.

    Σε θετικό πρόσημο περνάει και η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,61% 11,34, στα 7,54 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Βιοχάλκο, στα 8,47 και 3,97 ευρώ αντίστοιχα.

    Τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,72% 8,33 διατηρούν τα κέρδη τους ενώ καλύπτει τις απώλειες και η μετοχή της Motor Oil ΜΟΗ 0,07% 27,24, που επιστρέφει στα 13,23 ευρώ.

    Θετικό πρόσημο για τον ΟΛΠ παρά το γεγονός ότι η απόφαση του ΣτΕ μπλοκάρει την επέκταση του λιμανιού, ενώ αρχίζει να διευρύνει τα κέρδη του ο ΟΤΕ και η Τέρνα Ενεργειακή, με την τελευταία να επιστρέφει με φόρα πάνω από τα 14 ευρώ, στα 14,18.

    Απώλειες για Μυτιληναίο, στα όρια των 14 ευρώ, Ελλάκτωρ και Coca Cola ΕΕΕ 2,01% 31,42.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Τρίτη ημέρα πτώσης εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

    Πετρέλαιο: Πέφτει 5% και πλέον η τιμή του WTI – Πέρασε κάτω από τα 100 δολάρια

    «Παράθυρο» μέτρων στήριξης 580 εκατ. ευρώ αλά γαλλικά για τη βενζίνη



    ΣΧΟΛΙΑ