• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεν παίρνουν ρίσκο πάνω από τις 920 μονάδες


    Άτονα και άνευρα ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ κάνει βόλτα πέριξ των 920 μονάδων με συναλλαγές λίγο πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ τη στιγμή που το ελληνικό 10ετές για τρίτη ημέρα σταθεροποιείται κάτω απ΄το 1% και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ψάχνουν νέα υψηλά.

    Οι πληροφορίες στο τύπο για ένταξη των ελληνικών ομολόγων πρόωρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και η δήλωση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι επίκειται επενδυτική βαθμίδα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μαζικά την αγορά μετοχών.

    Κατά τα άλλα μετά τη χθεσινή πτώση, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν οριακά, με την Πειραιώς στα 3,12 ευρώ την Alpha στα 1,84, την Εθνική στα 2,89 και τη Eurobank στα 0,797.

    Από εκεί και πέρα εντολές αγορών βγαίνουν για τον ΑΔΜΗΕ, στον οποίο ήδη έχουν γίνει 19.000 κομμάτια και το χαρτί στα 2,62 ευρώ, στα ΕΛΠΕ, στο Μυτιληναίο, στον ΟΠΑΠ και στην Coca Cola, η οποία ανακάμπτει στα 34,47 ευρώ.

    Στην άλλη όχθη του ποταμού πωλητές βγαίνουν στη Βιοχάλκο, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τη ΔΕΗ, τον Ελλάκτωρα, την ΕΧΑΕ τη Lamda, τη Motor Oil, τη Jumbo, τον OTE και την Τέρνα Ενεργειακή.

    Η τεχνική στήριξη της αγοράς εντοπίζεται στα επίπεδα των 910 μονάδων και η αντίσταση στις 928.

     



    ΣΧΟΛΙΑ