• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: «Αντίσταση» από ΕΛΠΕ, Εurobank, Alpha και ΕΤΕ, κράτησαν τον δείκτη πάνω από τις 910 μονάδες

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Χωρίς να καταφέρει να κρατήσει το θετικό πρόσημο που διατηρούσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης της Πέμπτης, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε στην πίεση των πωλητών, κρατώντας πάντως αντιστάσεις και παραμένοντας πάνω από το όριο των 910 μονάδων.

    Την ώρα που τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης και οι βασικοί δείκτες της Wall Street επανέρχονται σε αρνητικό έδαφος, μετά και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να προχωρήσει σε μείωση του ρυθμού αγοράς κρατικών ομολόγων, το Χρηματιστήριο της Αθήνας βρήκε στήριγμα στις τράπεζες, αλλά και στον κλάδο της ενέργειας, χάρη στις ανακοινώσεις των ΕΛΠΕ για τον εταιρικό μετασχηματισμό του που βρήκε τη θετική αντίδραση της αγοράς.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,13% στις 910,21 μονάδες, με τον τζίρος να ανέρχεται στα 96,17 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 51,5 εκατ. τεμάχια.

    Πάντως, η αγορά αναμένει μια ενδιαφέρουσα Παρασκευή, καθώς αναμένεται η είσοδος των 1,2 δισ. νέων μετοχών της Πειραιώς που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ.  Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σήμερα κατά 12% στα 2,2 ευρώ. Από την άλλη, εκτός διαπραγμάτευσης τέθηκε η μετοχή της Attica Bank, η οποία επίσης είχε απασχολήσει την αγορά τις τελευταίες ημέρες, λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για τον ισολογισμό του 2020.

    Παρά την πτώση της Πειραιώς, ο  τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,87% στις 635,72 μονάδες. H  Alpha Bank έκλεισε στα 1,347  ευρώ με άνοδο 2,12%, η Eurobank στα  0,836  με άνοδο 3,85% ενώ η Εθνική στα 2,626 ευρώ με άνοδο 2,98%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,2 ευρώ με άνοδο 5,44%, ενώ άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Motor Oil.

    Στον αντίποδα, πέρα από το -12% της Πειραιώς, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι  Φουρλής (-3,47%), Lamda (-3,25) και ΔΕΗ (-3,13%). Άνω του -2% ήταν οι απώλειες για ΑΔΜΗΕ, Aegean και ΟΠΑΠ και άνω του -1% για Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ.

    Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και ΟΛΠ, ενώ ο Μυτιληναίος έκλεισε χωρίς μεταβολή.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, νέα υποχώρηση για Nasdaq – Ισχυρές πιέσεις για Moderna και Uber

    JP Morgan: Αυτή είναι η δίκαιη αποτίμηση για την Πειραιώς

    Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Ριζικές αλλαγές, ονόματος, δομής, ταυτότητας- 5 πυλώνες ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ