• Business

    Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Ριζικές αλλαγές, ονόματος, δομής, ταυτότητας- 5 πυλώνες ανάπτυξης

    ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιαμίσιης

    Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης


    Τη στρατηγική των ΕΛΠΕ εν όψει του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου που είναι σε εξέλιξη, παρουσίασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

    Όπως είπε τα ΕΛΠΕ είναι ανάγκη να αλλάξουν όνομα, εταιρική ταυτότητα και δομή, προκειμένου να ανταποκριθούν στο νέο ενεργειακό περιβάλλον και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να πετύχουν καλύτερους όρους χρηματοδότησης.

    Η αύξηση της τιμής των ρύπων και η στροφή στις επενδύσεις ενεργειακής μετάβασης, δημιουργούν νέα δεδομένα που αναγκάζουν την αλλαγή της δομής, της επιχειρηματικής δομής και της στρατηγικής της εταιρείας, τονίστηκε.

    Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος έχει 5 πυλώνες ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής Όραμα 2025, του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας μέχρι το 2025, το οποίο θα φτάσει τα 4 δισ. ευρώ.

    Πρώτος πυλώνας είναι τα καύσιμα με στόχο τη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πιλοτικές επενδύσεις για πράσινο υδρογόνο και βιοκαύσιμα.

    Δεύτερος πυλώνας η ενεργειακή μετάβαση, με έμφαση στη δραστηριότητα των ΑΠΕ, με στόχο τη ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην πράσινη ενέργεια. Η εταιρεία διαθέτει 1,3 GW σε άδειες από τις οποίες κάποιες θα λειτουργήσουν ενώ αναμένεται η εταιρεία να πραγματοποιήσει και κάποιες εξαγορές. Στόχος να αναπτύξει μια δραστηριότητα εναλλακτική στα πετρελαιοειδή, που θα μπορεί να χρηματοδοτείται και να αποτιμάται ανεξάρτητα.

    Τρίτος πυλώνας η αλλαγή της εταιρικής δομής, εξετάζεται η δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών, κάτω από την οποία θα είναι κάθε μια δραστηριότητα της εταιρείας. Θα οριστικοποιηθεί η μελέτη και η επεξεργασίας της νέας εταιρικής δομής και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις τους επόμενους μήνες.

    Τέταρτος πυλώνας, η εταιρική διακυβέρνηση, σύμφωνα με τον νέο νόμο 4406 που απαιτεί οι εισηγμένες να ευθυγραμμιστούν με αυτόν ως τις 17/7. Οι αλλαγές του καταστατικού που αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας θα εγκριθούν από τη Γενική Συνέλευση στις 20 Μαΐου. Η εταιρική διακυβέρνηση είναι προτεραιότητα προκειμένου να διευκολυνθούν οι σχέσεις της εταιρείας με τράπεζες και επενδυτές.

    “Οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι έχουν τοποθετηθεί θετικά σε σχέση με τις εξελίξεις της εταιρείας για την εταιρική διακυβέρνηση” σημείωσε ο κ. Σιάμισιης, και είπε ότι το τελευταίο διάστημα είχαν μειωθεί οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

    Πέμπτος πυλώνας, η εικόνα της εταιρεία, η εταιρική της ταυτότητα και το όνομά της. Όπως τόνισε ο κ. Σιάμισιης, την νέα εποχή της ενεργειακής μετάβασης, τα ΕΛΠΕ πρέπει να αλλάξουμ δομή, να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην καθαρή ενέργεια και να αποκτήσουν ένα νέο όνομα που να αντικατοπτρίζει την παρουσία τους σε νέες εναλλακτικές δραστηριότητες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ