• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αντίδραση που δεν πείθει-Πολιορκία των 600 μονάδων

    Στον κυκλώνα της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες οι εισηγμένες – Ποιες ανησυχούν – Τι κινήσεις κάνουν


    Μετά τη χθεσινή βουτιά που οδήγησε τον γενικό δείκτη σε χαμηλά πενταμήνου, στις 592 μονάδες, σήμερα αντιδρά.

    Αντιδρά μεν, νωχελικά και απρόθυμα δε, προς τις 600 μονάδες και ανακατάληψη των εν λόγω επιπέδων. Χωρίς δύναμη και χωρίς εμπιστοσύνη η αγορά βρίσκεται στις 598 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 2,8 εκατ. ευρώ. Το κλίμα στο εξωτερικό δεν είναι καν υποστηρικτικό, αφού οι αγορές, ειδικά η Γερμανία και ο Dax υποχωρεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ με φόρα ακολουθεί και ο γαλλικός Cac.

    Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να προεξοφλήσουν το δεύτερο κύμα πανδημίας και την επίπτωσή του στην οικονομία. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ελλάδα, η οποία μετράει μέχρι στιγμής πάνω από 900 νοσηλευόμενους και λιγότερο από 100 στις εντατικές.

    Σε ότι αφορά στην Πειραιώς, χθες το ΤΧΣ απέρριψε την πρόταση των μετόχων μειοψηφίας για αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ και στο τραπέζι έχουν μπει ζητήματα που ούτε καν θέλει να ακούει η αγορά, όπως περαιτέρω… κρατικοποίηση της Πειραιώς αν δεν πληρωθούν τα cocos τον επόμενο μήνα.

    Η Πειραιώς, ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 αντανακλαστικά προσπαθεί να ξεφύγει από τα χθεσινά χαμηλά, σημειώνοντας αυτή την ώρα κέρδη πάνω από 5,5%, στα 0,758 ευρώ.

    Κέρδη 2,6% για την Alpha, στα 0,476 ευρώ, λίγο, δηλαδή άνοδο ελαφρώς πάνω από 1% σημειώνουν Εθνική και Eurobank.

    Ανησυχία και τα νέα χαμηλά που σημειώνουν αυτή την ώρα, Motor Oil και ΕΛΠΕ, στα 8,28 και 4,39 ευρώ αντίστοιχα.

    Υποτονικότερη αντίδραση που βγαίνει και θετικό πρόσημο με κέρδη κάτω από 1% για τη Βιοχάλκο, την Aegean, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ που έγραψαν νέα χαμηλά χθες, Jumbo kai OPAP. Πάνω από 1% η αντίδραση που βγαίνει στην Ελλάκτωρ και κοντά στο 1% για τον ΟΠΑΠ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 34 ενισχύονται και 17 υποχωρούν.

    Δεν υπάρχει διάθεση για ανάληψη περαιτέρω ρίσκου, σχολιάζουν οι χρηματιστές, αφού η όποια αντίδραση έλθει στην αγορά θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα θετικών ειδήσεων και τζίρου.



    ΣΧΟΛΙΑ