• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Άνοδος με γεύση από Coca Cola παρά τον φόβο της Όμικρον

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσο

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Υψηλότερα επίπεδα, αλλά με αναιμικό τζίρο, δοκιμάζει σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ δεν πρόκειται να λείψουν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δύο ημέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου.

    Την ίδια ώρα, το κλίμα παραμένει αδύναμο και φοβικό, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον που πλέον εδραιώνεται για τα καλά στη χώρα, η οποία και φέρνει νωρίτερα τα νέα περιοριστικά μέτρα που προγραμματιζόταν αρχικά να ληφθούν από τις 3 Ιανουαρίου.

    Στο ίδιο κλίμα κινούνται και οι διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τις πιθανές συνέπειες, αφού η «Όμικρον» εξαπλώνεται μεν ραγδαία, αλλά δείχνει να προκαλεί ασθενέστερα συμπτώματα, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο για τα συστήματα υγείας και δημιουργώντας ελπίδες ότι δεν πρόκειται να εκτροχιάσει την ανάκαμψη.

    Όπως και να ‘χει, οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών τελούν εν αναμονή για την πορεία που θα πάρει η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού στη χώρα μας.

    Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,44%, στις 893,23 μονάδες, με τον τζίρο στα 3,36 εκατ. ευρώ.

    Πιέσεις σήμερα στις τράπεζες, που υπεραπέδωσαν χθες, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,89% 1,62 στο -0,56%, την Εθνική Τράπεζα στο -0,45%, αντίστοιχες απώλειες και για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,07% 3,79, ενώ «ακροβατεί» φλερτάροντας με το θετικό πρόσημο η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,03.

    Άνοδος με… πρωτοχρονιάτικο αέρα για την Coca Cola, στο +5,65% και 30,65 ευρώ.

    Κέρδη για ΟΤΕ, στα 16,63 ευρώ, ΔΕΗ στο +0,33% και Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,76% 30,00.

    Συνεχίζει ανοδικά από τα small caps η Μοτοδυναμική.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποια χαρτιά μπαίνουν με φόρα στο 2022

    Jumbo: Γιατί ο Απόστολος Βακάκης προχωρά σε διπλή κίνηση καλής θέλησης προς τους ξένους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ