• Πολιτική

    Πιο μπροστά και πιο αυστηρά τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα – Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή

    • NewsRoom


    Προβληματίζει τους ειδικούς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον. Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση.

    Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν πιο νωρίς από τις 3 Ιανουαρίου -μάλλον από αύριο Πέμπτη- ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και αυστηροποίηση των μέτρων για διασκέδαση και εστίαση που ανακοίνωσε προς χθες ο Θάνος Πλεύρης.

    Επίσης, είπε πως θα είναι ξεκάθαρες και σαφείς οι συστάσεις και οι οδηγίες για το ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση.

    Σχετικά με τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα ο ίδιος δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

    Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του μιλώντας χθες στο MEGA ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε να αυξηθούν τα κρούσματα τόσο άμεσα με την επικράτηση της Όμικρον.

    Δεν είναι όμως κάτι που «μας αιφνιδιάζει αλλά μας προβληματίζει».

    Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της Όμικρον, θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.

    Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας είπε ότι το αισιόδοξο είναι ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων το σύστημα υγείας δεν πιέζεται παραπάνω.

    Το πρόβλημα, όμως, είπε ο κ. Πλεύρης, είναι ότι δεν πρόλαβε να γίνει αποσυμπίεση στο ΕΣΥ από το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Σημείωσε ότι το σύστημα διαχειρίζεται σήμερα περιστατικά της Δέλτα και υπάρχει ανησυχία να μην προστεθούν και περιστατικά, έστω και ήπια, της Όμικρον.

    Θέλουμε, είπε ο υπουργός, να έχουμε ενισχυμένο το ΕΣΥ και ανακοίνωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με όλες τις ιδιωτικές δομές που θα διαχειριστούν περιστατικά covid, ή θα στελεχώσουν με γιατρούς τους μονάδες του ΕΣΥ.

    «Άρα θεωρούμε ότι η Αθήνα που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της Όμικρον θα είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο επίπεδο των νοσηλειών.

    Τέλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πλαισίου ανοίγματος των σχολείων.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ