• Σχόλιο Αγοράς

    Χάος στην αγορά πετρελαίου, βουτιά 4% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκεμβρίου

    πετρέλαιοπηγές


    Βαριές απώλειες σημείωσαν τα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τα οποία υποχώρησαν απότομα την Τρίτη, σημειώνοντας το χαμηλότερο κλείσιμο του 2023, καθώς τα νέα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να διώξουν τους φόβους για μια πιθανή ύφεση  ενώ συνεχίζονται οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

    Την ίδια ώρα ο OPEC, στη μηνιαία έκθεσή του, άφησε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2023 αμετάβλητη στα 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα 101,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ο OPEC  ανέφερε ότι οι προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης από την Κίνα αντισταθμίστηκαν από τις αναθεωρήσεις χαμηλότερες για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

    To West Texas Intermediate Απριλίου υποχώρησε κατά 3,47 δολ. ή -4,6%, φθάνοντας στα 71,33 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent Μαΐου, έκλεισε με πτώση 3,32 δολαρίων ή -4,1%, κλείνοντας στα 77,45 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Τόσο το WTI όσο και το Brent σημείωσαν το χαμηλότερο κλείσιμο για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

     



    ΣΧΟΛΙΑ