• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες για τον χρυσό – Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο

    Χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Παρασκευή, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού.

    Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση όπου το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με αρνητικά πρόσημα. Οι ανακοινώσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα πως η φάση αποπληθωρισμού έχει αρχίσει (εν αναμονή και των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον μήνα του Ιανουαρίου την ερχόμενη εβδομάδα), όπως  επίσης και η άνοδος στην τιμή του δολαρίου, συνέβαλαν καθοριστικά στην πορεία του κίτρινου μετάλλου την περασμένη εβδομάδα.

    Χρυσός: Απώλειες 0,1% σε επίπεδο εβδομάδας

    Ειδικότερα, με απώλειες 0,2% στα 1.874,50 δολάρια ανά ουγγιά, έκλεισαν στη σημερινή συνεδρίαση, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού Απριλίου, με τις τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου του να σημειώνουν απώλειες 0,1% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 0,3% στα 22,075 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 1,5%.

    Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 5,7% στα 1.524,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, οι απώλειες του μετάλλου άγγιξαν το 5,8%.

    Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου έκλεισε με απώλειες 1,3% στα 951,80 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές της να σημειώνουν πτώση 2,9% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Παράλληλα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου, έκλεισε με απώλειες 2% στα 4,0165 δολάρια ανά λίβρα, ενώ σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 1%.

    Πετρέλαιο: Κέρδη κοντά στο 9% σε επίπεδο εβδομάδας

    ΟΠΕΚ: Εξετάζει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου - Βουτιά 6% οι τιμές

    Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει την καλύτερη εβδομάδα του από τον περασμένο Οκτώβριο.

    Οι τιμές του πετρελαίου οδηγήθηκαν σήμερα σε άνοδο βρίσκοντας ξανά στήριγμα στις ενδείξεις για αυξημένη ζήτηση από την Κίνα, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα του πετρελαίου παρουσιάζουν αύξηση για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα, την άνοδο της τιμής του πετρελαίου ωφέλησαν και οι ανακοινώσεις της Ρωσίας ότι, ως αντίποινα στο πλαφόν που επέβαλε η ΕΕ στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από τον Μάρτιο.

    Το WTI παράδοσης Μαρτίου, έκλεισε σήμερα με άνοδο 2,1% στα 79,72 δολάρια ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, με τις τιμές του να σημειώνουν άνοδο 8,6% σε επίπεδο εβδομάδας.

    Το Brent παράδοσης Απριλίου, έκλεισε με άνοδο 2,2% στα 86,39 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 8,1%.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Εβδομαδιαίες απώλειες για τους κύριους δείκτες, παρά τα μικτά πρόσημα της Παρασκευής



    ΣΧΟΛΙΑ