• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες για αμερικανικό αργό και χρυσό – Συνέχισε το ράλι του το ασήμι, νέα κέρδη 3,3% για το παλλάδιο

    • NewsRoom
    χρυσός


    Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε μια απροσδόκητη εβδομαδιαία άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

    Πάντως οι απώλειες περιορίστηκαν καθώς συνεχίζεται η ανησυχία γύρω από το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

    Το συμβόλαιο WΤΙ παράδοσης Φεβρουαρίου, το οποίο έληξε στο τέλος της συνεδρίασης, έκλεισε με πτώση 0,1% στα 86,90 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πιο ενεργό συμβόλαιο Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 0,3% στα  85,55  δολάρια το βαρέλι.

    Πτωτικά κινήθηκε και το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού, που υποχώρησε κατά λιγότερο από 0,1% στα 1.842,60 δολάρια ανά ουγγιά. Την Τετάρτη το συμβόλαιο είχε κλείσει σε υψηλό 2 μηνών, με άνοδο 1,7%.

    Αντίθετα το ράλι του συνέχισε για μια ακόμα ημέρα το ασήμι, κλείνοτας με άνοδο 2% στα στα 24,716 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο σημείο από τις 19 Νοεμβρίου.

    Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,5%, στα 4,583 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Απριλίου με άνοδο 2,2% στα 1.050,80 δολάρια ανά ουγγιά ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με κέρδη 3,3% στα 2.073,70 δολάρια ανά ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Άφησαν στην άκρη την ανησυχία για τον πληθωρισμό – Άλμα 6% για την TUI, βουτιά 18% για την Soitec

    Χρηματιστήριο: Η Euroxx απογείωσε τις τράπεζες, πωλήσεις σε Ιντρακάτ μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ