• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Άφησαν στην άκρη την ανησυχία για τον πληθωρισμό – Άλμα 6% για την TUI, βουτιά 18% για την Soitec

    • NewsRoom
    Το εσωτερικό του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης


    Ανοδικά έκλεισαν την Πέμπτη τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές άφησαν στην άκρη την ανησυχία που προκαλεί ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων.

    Οι επενδυτές εμφανίζονται νευρικοί καθώς αναμένουν τις αποφάσεις που θα λάβει η FED για τον τρόπο σύσφιξης της οικονομικής της πολιτικής μέσα στο 2022. Οι αναλυτές μιλούν πλέον για 4 αυξήσεις βασικών επιτοκίων μέσα στη χρονιά, με την πρώτη να έρχεται ακόμα και τον Μάρτιο.

    Πάντως, οι ευρωπαϊκές αγορές βρήκαν στήριξη στο ανοδικό άνοιγμα της Wall Street την Πέμπτη, αν και άκουσαν νωρίτερα την EKT να επιβεβαιώνει τον αυξημένο πληθωρισμό, στο 5%, στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας ανησυχούν πως ο πληθωρισμός στην  Ευρωζώνη ενδέχεται να παραμείνει πάνω από το όριο του 2% και τα επόμενα χρόνια.

    Κάπως έτσι, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.585,01 μονάδες με πτώση 0,06%, στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 15.912,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,65% ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 7.194,16 μονάδες με άνοδο 0,30%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 27.570,00 μονάδες ανοδικά με 0,73% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.814,60 μονάδες  με άνοδο 0,45%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 483,35 μονάδες με άνοδο 0,51%.

    Από τις μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  εταιρεία ταξιδιών και τουρισμού TUI AG , η οποία έκλεισε στο 6,72%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη κατέγραψε μετοχή της Soitec,  γαλλική βιομηχανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή και κατασκευή υλικών ημιαγωγών υψηλής απόδοσης, κλείνοντας στο -18,24%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Η Euroxx απογείωσε τις τράπεζες, πωλήσεις σε Ιντρακάτ μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ