• Σχόλιο Αγοράς

    Από το +6 στο +2 η Wall Street, λόγω της απειλής του Μπέρνι Σάντερς


    Ανοδικά μεν αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρα έκλεισε ο Dow Jones  στη Wall Street, καθώς τα τελευταία λεπτά έγινε γνωστό πως ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Γερουσιαστής του Βέρμοντ, Μπέρνι Σάντερς, απείλησε να μπλοκάρει στη Γερουσία το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

    Η αρχή έγινε από 4 Ρεπουμπλικανούς βουλευτές – τους  Lindsey Graham και Tim Scott της Νότιας Καρολίνας και τους Ben Sasse από τη Νεμπράσκα και Rick Scott της Φλόριντα – που διαφώνησαν με ένα επίδομα για τους άνεργους που συμπεριλαμβάνει το τελικό σχέδιο, ύψους 600 δολαρίων την εβδομάδα, για έως και τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές το επίδομα θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να απολύσουν τους εργαζόμενους και τους Αμερικανούς να παραμείνουν άνεργοι.

    Η διαφωνία τους έφερε την έντονη αντίδραση του Σάντερς, ο οποίος απείλησε πως θα καθυστερήσει το σχέδιο αν δεν συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη εξασφάλιση. Δήλωσε μάλιστα πως είναι «διατεθειμένος να καθυστερήσει το νομοσχέδιο» προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για αυστηρότερους περιορισμούς στις εταιρείες που λαμβάνουν ενίσχυση από τους φορολογούμενους ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Τα νέα έφεραν μούδιασμα στη Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει μεγάλο μέρος του ρυθμού του, κλείνοντας τελικά στις 21.200,55 μονάδες με άνοδο 2,39%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενισχυόταν άνω του 6%. Πάντως ξεχώρισε η μετοχή της Boeing η οποία με μια άνοδο 24,32% επέστρεψε στα 160 δολάρια.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.475,56 μονάδες με άνοδο 1,15% ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισε ο  Nasdaq, στις 7.384,30 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,45%.



    ΣΧΟΛΙΑ