• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδος της τιμής του χρυσού μετά από τέσσερις σερί ημέρες απωλειών

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Η τιμή του χρυσού σημείωσε ήπια άνοδο στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού ανέβηκε κατά 6,20 δολάρια ή 0,4% με την τιμή να καθορίζεται στα 1,683,50 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 400 δολάρια, ή σχεδόν 20%, από τότε που πέρασε το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά τον Μάρτιο. Έχουν χάσει επίσης περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα, φτάνοντας στο χειρότερο επίπεδο από εδώ και δύο μήνες.

    Το ασήμι Δεκεμβρίου πρόσθεσε 11 σεντς, ή 0,6%, στα 19,381 $ η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 3,3% για την εβδομάδα.

    Η πλατίνα PLV22 Οκτωβρίου -0,08% υποχώρησε 0,3% στα 901 δολάρια η ουγγιά, αλλά κέρδισε σχεδόν 2,8% την εβδομάδα,

    Το παλλάδιο του Δεκεμβρίου έχασε 1,6% στα 2.112,70 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας εβδομαδιαία απώλεια περίπου 3%.

    Ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,8% στα 3,5165 $ η λίβρα, πτώση 1,4% για την εβδομάδα.

    Τι αναφέρουν οι αναλυτές

    Αν και ο χρυσός σημείωσε μικρή αύξηση συνεχίζει να επηρεάζεται από το δολάριο και την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Fed.  Το δολάριο σκαρφάλωσε 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ αναφοράς παρέμειναν σταθερές αφού άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών νωρίτερα στη συνεδρίαση.

    «Η ισχύς του δολαρίου παραμένει μεγάλη, πράγμα που επιβεβαιώνει την πρόβλεψη  ότι η Fed θα αυξήσει τουλάχιστον τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, γεγονός που επιβαρύνει τις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο αναλυτής της Bank of China International, Xiao Fu. είπε. «Εάν ο χρυσός πέσει κάτω από τα 1.600 δολάρια, θα μπορούσε να εμφανιστεί ζήτηση για αγορά με πτώση, αλλά οι κίνδυνοι είναι σίγουρα πολλοί».

    Από την άλλη, οι δηλώσεις των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της Fed και μία άνοδος των τιμών του καταναλωτή στις ΗΠΑ ενισχύουν την άποψη ότι έρχεται αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την Fed. «Με τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο να εφαρμόζουν πολιτικές που τις έχουν ήδη δει να αυξάνουν σημαντικά τα επιτόκια και είναι πιθανό να συνεχιστούν για αρκετούς μήνες ακόμη, η απήχηση του χρυσού έχει μειωθεί σημαντικά», δήλωσε ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ σε σημείωμα.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: «Βουτιά» του Stoxx 600 – Στο 2,9% οι εβδομαδιαίες απώλειες

    Σε εβδομάδα απωλειών οδεύει η Wall Street – «Έχασε» τις 3.900 μονάδες ο S&P 500, τι συμβαίνει με την FedEx

    Ρωσία: Πληρωμή σε ρούβλια για ομόλογα σε δολάρια ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ