• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδος με τα… δόντια στο Χρηματιστήριο

    Wall Street


    Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο +1 το χρηματιστήριο της Αθήνας, σημειώνει την άνοδο του… τσιγκούνη από κάθε άποψη.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται οριακά στις 885 μονάδες και με το τζίρο στα 6 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι κάθε μισή ώρα αλλάζουν χέρια μετοχές αξίας μόλις 2 εκατ. ευρώ.

    Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που κάνει την όποια διαφορά σήμερα στο ταμπλό και κυρίως η Εθνική που σημειώνει κέρδη πάνω από 1 ποσοστιαία μονάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η αγορά περιμένει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ηρακλή, σύμφωνα με το οποίο πολλά πράγματα θα μπουν στη θέση τους ως προς το ξεκαθάρισμα των ισολογισμών από τα πιστωτικά ιδρύματα.

    Ωστόσο η ρευστότητα που «παρακρατείτε» από το Χρηματιστήριο έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις τρέχουσες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και με την επικείμενη έκδοση του ευρωομολόγου από τον Ελλάκτωρα.

    Η Βιοχάλκο φαίνεται να αντιδρά σήμερα στο ταμπλό αφού είναι ο πωλητής στο placement που θα γίνει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

    Ενθαρρυντικά για το άνοιγμα της Wall Street την Τετάρτη είναι τα παράγωγα που δείχνουν άνοδο περίπου μισό τοις εκατό αφού μπορεί ο Τραμπ να ισχυρίζεται ότι η συμφωνία με τους Κινέζους είναι στο χέρι του, οι διαπραγματευτές όμως κλείνουν το μάτι ότι η συμφωνία βρίσκεται τελικά πολύ κοντά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ