• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street: Στο επίκεντρο ξανά τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών

    • NewsRoom


    Έτοιμη να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, μετά το χθεσινό διάλλειμα δείχνει η Wall Street στο άνοιγμα της Τετάρτης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να συνεχίζει να κινείται γύρω από τα εταιρικά αποτελέσματα.

    Ειδικότερα στο προσκήνιο βρίσκονται για δεύτερη ημέρα τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών, με τη Wells Fargo να ανακοινώνει πτώση 56% στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο. Η αμερικανική τράπεζα τόνισε πως τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,04 δισ. δολάρια από τα κέρδη των 4,61 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή της αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 3%. Αντίθετα, ήπια ανοδικά (0,4%) κινείται η μετοχή της Goldman Sachs, η οποία  ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 3,62 δισ. δολαρίων ή 9,68 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 10,78 δισ. δολαρίων, με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 29,5% στα 10,78 δισ. δολ.

    Κατά 16% υποχώρησαν και τα καθαρά κέρδη της Bank of America στο τρίτο τρίμηνο.  Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 4,88 δισ. δολάρια στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα 5,78 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και  3,53 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο τρίμηνο.

    Θετικά κινείται και η  μετοχή της Apple, καθώς μια μέρα μετά την παρουσίαση των νέων iPhone 12 η Credit Suisse αναθεώρησε την τιμή στόχο από τα 95 στα 106 δολάρια. Οι αναλυτές της Credit Suisse αναφέρουν πως η παρουσίαση του νέου iPhone πήγε σε μεγάλο βαθμό όπως αναμενόταν, με μικρές εκπλήξεις πέρα ​​από τη στρατηγική τιμολόγησης και την επιθετική προώθηση. Ενώ τα πρώτα δεδομένα κατασκευής του iPhone 12 φαίνονται σταθερά, η εστίαση των επενδυτών μετατοπίζεται προς το θέμα των πωλήσεων.  Πάντως, αν και οι αναλυτές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη δυναμική του 5G, τεχνολογία στην οποία βασίζεται το νέο iPhone, υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με την έλλειψη κατάλληλων υποδομών σε όλο τον κόσμο και το πώς αυτό θα επηρεάσει τις πωλήσεις του νέου μοντέλου.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street o Dow  Jones ενισχυόταν στις 28.782,11 μονάδες με κέρδη 0,36%, ο S&P 500 στις 3.525,45 μονάδες με άνοδο 0,38% ενώ ο  Nasdaq στις 11.914,65 μονάδες με κέρδη 0,43%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη δίνουν οι μετοχές των Honeywell International 1,70% και της 3M  (1,32%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Walt Disney (-0,90%) και η UnitedHealth Group (-1,07%), μετά τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ