• Σχόλιο Αγοράς

    Αναθάρρησε ο χρυσός μετά την υποχώρηση του δολαρίου

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Ο χρυσός σημείωσε κέρδη στο Χρηματιστήριο Eμπορευμάτων της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, λόγω μίας μικρής μείωσης του δολαρίου των ΗΠΑ και της υποχώρησης των αποδόσεων των κρατικών αμερικανικών ομολόγων.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε κέρδη 15,10 δολαρίων ή 0,9% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 1.664 δολάρια την ουγγιά.

    Το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές που έχουν άλλα νομίσματα.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Το ασήμι Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε 65 σεντς, ή 3,6%, στα 18,719 $ ανά ουγγιά μετά από πτώση σχεδόν 11% την περασμένη εβδομάδα.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλαδίου τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 2,60 $ ή 0,1%, στα 1.999,90 $ ανά ουγγιά,
    • Η πλατίνα Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 18,70 $ ή 2,1%, στα 913,60 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά μια δεκάρα, ή 0,2%, στα 3,4155 $ ανά λίβρα.

     Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός επωφελήθηκε από την αδυναμία του δολαρίου σήμερα, ενώ συγχρόνως η λίρα ανέκαμψε εν μέσω προσδοκιών ότι θα αντιστραφούν περισσότερες από τις φορολογικές περικοπές», δήλωσε ο αναλυτής της Bank of China International, Xiao Fu.

    «Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν χαμηλότερα. Αλλά με τον ΔΤΚ των ΗΠΑ να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 75 μονάδες βάσης στις αρχές Νοεμβρίου και να κάνει περαιτέρω αυξήσεις τον Δεκέμβριο. Αυτά θα μπορούσαν να επαναφέρουν μακροεντολές για τον χρυσό». Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς έχουν υποχωρήσει λίγο μετά την κλιμάκωση των υψηλότερων από το 2008 την περασμένη εβδομάδα. Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής άτοκου χρυσού.

    Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει 20% από τότε που κλιμακώθηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά τον Μάρτιο, καθώς οι ραγδαίες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed επιβάρυνε την απήχηση των χρυσών.

    «Σε αυτό το περιβάλλον όπου οι κεντρικές τράπεζες εστιάζουν περισσότερο στο μέγεθος οποιασδήποτε αύξησης των επιτοκίων παρά στο αν θα αυξήσουν καθόλου τα επιτόκια, είναι δύσκολο για τον χρυσό να βρει κάποια σημαντική υποστήριξη», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες – Πρωταγωνιστής η στερλίνα

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, ΤΕΝΕΡΓ και ΔΕΗ οδηγούν την αγορά πάνω από τις 840 μον. – Γιατί οι επενδυτές κοιτάζουν τον S&P – Mόλις τρεις πτωτικές για ΕΤΕ από 3/10

    UBS: Οι τιμές των μετοχών είναι πολύ υψηλές

     



    ΣΧΟΛΙΑ