• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες – Πρωταγωνιστής η στερλίνα

    • NewsRoom
    Το εσωτερικό του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης


    Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωαγορές την Δευτέρα, με τους επενδυτές να αλλάζουν στάση για την ύφεση, ενώ η απόδοση της στερλίνας και τα βρετανικά ομόλογα ήταν κάποιοι εκ των παραγόντων που ξεκίνησαν οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες σε θετικό έδαφος.

    Με βάση το κλίμα στις αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,81% στις 398,41 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε κατά 1,79% στις 3,442 μονάδες. Ισχυρή άνοδο έναντι του δολαρίου κατέγραψε την Δευτέρα η στερλίνα, καθώς το βρετανικό νόμισμα ξαναβρίσκει σταδιακά τα πατήματά του μετά τις συντριπτικές απώλειες που κατέγραφε τις τελευταίες εβδομάδας.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Το ενδεχόμενο να βάλουν χρήματα στην επενδυτική τράπεζα Credit Suisse και σε άλλες επιχειρήσεις εξετάζουν το Άμπου Ντάμπι και η Σαουδική Αραβία επωφελούμενοι από τις μειωμένες αξίες, αναφέρουν πηγές του Bloomberg. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι σαφές εάν θα οδηγήσουν σε οποιεσδήποτε «σίγουρες» προσφορές. Οι πιθανοί επενδυτές στην επενδυτική τράπεζα είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τον κίνδυνο μελλοντικών απωλειών ή νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg. Στην δημοσιοποίηση της είδησης, η καμπύλη των CDS, που δίνει ενδείξεις για το πόσο «κοντά» είναι ο πιστωτικός κίνδυνος, σημειώνει πτώση.

    Κεφαλαιακό κέρδος άνω των 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει για το δ’ τρίμηνο η Deutsche Bank, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ιταλικού δικτύου χρηματοδότησης της στη Zurich Insurance Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. H γερμανική τράπεζα θα καταχωρήσει το κέρδος ως πρόσθετο έσοδο το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με το deal, η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στην Ιταλία θα συνεχιστεί, με την Deutsche Bank να παρέχει τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες στη Zurich Bank και τη Zurich Italy να συνεχίζει να προωθεί τα ασφαλιστικά προϊόντα της μέσω των καταστημάτων της τράπεζας.

    Πώς κινήθηκαν οι υπόλοιποι δείκτες

    Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κέρδισε 1,73% και βρίσκεται στις 12.652 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 6.040 μονάδες, με άνοδο 1,83%.

    Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,89% στις 6.919 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,85% στις 21.319 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 2,34% στις 7.555 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, ΤΕΝΕΡΓ και ΔΕΗ οδηγούν την αγορά πάνω από τις 840 μον. – Γιατί οι επενδυτές κοιτάζουν τον S&P – Mόλις τρεις πτωτικές για ΕΤΕ από 3/10

    UBS: Οι τιμές των μετοχών είναι πολύ υψηλές

    Axia: Οι εκδόσεις MREL των ελληνικών τραπεζών δεν αλλάζουν τις συστάσεις buy



    ΣΧΟΛΙΑ