• Σχόλιο Αγοράς

    Αδύναμο ξεκίνημα, με το δάχτυλο στην σκανδάλη οι πωλητές – Προς αυτονομία Βιοχάλκο, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Κίνηση στις 870 μονάδες στο ξεκίνημα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας σε μία μέρα που και πάλι οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται να ακολουθούν… νότια κατεύθυνση από τη στιγμή που οι λιανικές πωλήσεις ήταν απογοητευτικές, προφανώς λόγω του lockdown.

    Από εκεί και πέρα τίποτα δεν έχει αλλάξει από την κρισιμότητα των περιστάσεων στον διεθνή περίγυρο, ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές των προϊόντων.

    Το πετρέλαιο ξεπερνάει εκ νέου τα 110 δολάρια το βαρέλι και σε συνδυασμό με το ακριβό δολάριο πλέον, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική ακόμα και για τα μεσαία εισοδήματα.

    Ο πληθωρισμός παίρνει την ανηφόρα και οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αφού τυχόν άνοδος των επιτοκίων μπορεί να τελειώσει τα όποια σημάδια ανάπτυξης διατηρούν φέτος οι οικονομίες.

    Στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης ξεκίνησε ανοδικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

    Η επιφυλακτικότητα θα είναι ο οδηγός των επόμενων κινήσεων, με το βλέμμα σε μετοχές που διεθνοποιούνται, όπως ο Μυτιληναίος, η Εθνική Τράπεζα και οι άλλες έξι μετοχές που συμμετέχουν στον MSCI, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha και Jumbo.

    Αυτονομία για τις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο, παρά το γεγονός ότι διαψεύδονται οι φήμες περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην holding.

    Ισχυρή η κίνηση στο ξεκίνημα με κέρδη αρχικά πάνω από 6% για την Ιντρακάτ, η οποία μπαίνει σε τροχιά μερίσματος, ενώ ισχυρή αντίδραση βγαίνει και στην Ιντρακόμ με άνοδο πάνω από 4%.

    Κάτω από τα 12 ευρώ ο Τιτάνας, με την αγορά να προβληματίζεται από την απραξία του management, ενώ παρά τις απώλειες η Coca Cola διατηρείται πάνω από τα 20 ευρώ.

    Κάποιες εντολές βγαίνουν στην Εθνική ΕΤΕ 0,28% 7,09 και την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στα 3,28 και 0,912 ευρώ αντίστοιχα, ενώ με κέρδη λίγο πάνω από 1% ξεκίνησε η Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 η οποία βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

    Στα 17,90 ευρώ με οριακή κίνηση ο ΟΤΕ ΟΤΕ -1,22% 13,81 στα 13,10 ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 1,73% 16,43 αλλά απώλειες στα 16,20 ευρώ ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04.

    Κάτω από τα 4 ευρώ τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 0,25% 3,94 ενώ πάνω από 2,2% η άνοδος για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00 στα 17,77 ευρώ και φήμες για πώληση στην Macquarie, που απέκτησε προσφάτως τον έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ.

    Όσο για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 πιέσεις 0,4%, με το χαρτί στο 1,23.

    Είναι κρίσιμη η διατήρηση της αγοράς πάνω από 850 μονάδες, σημειώνουν οι αναλυτές, αν και έτσι απρόβλεπτη που είναι η κατάσταση, η ανάληψη ρίσκου καθίσταται επικίνδυνο… σπορ!

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση ανάλυση: Μεικτά μηνύματα στο ΧΑ, με ΜΟΗ, ΤΕΝΕΡΓ σε ανοδική τάση, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΠΛΑΘ στα όρια

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

    Ρούγια Ιγνάτοβα: Η επικήρυξη της Cryptoqueen, μετά τη βουτιά των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ