ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ΔΕΗ είπε πριν από λίγο κατά την τελετή έναρξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή μετοχών μετά την αύξηση κεφαλαίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Γιώργος Στάσσης.
Όπως είπε, «αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα μας κάτι που καθιστά την ΔΕΗ πρωταγωνίστρια στην πράσινη ενέργεια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».
Ακόμη ο κ. Στάσσης σημείωσε πως «με τα κεφάλαια που αντλήσαμε θα κινηθούμε γρηγορότερα και θα επεκταθούμε σε νέες αγορές και νέους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες».
Τέλος είπε πως «η σημερινή ημέρα δεν είναι το τέλος της διαδρομής αλλα η αρχή μιας νέας εποχής, καθώς ακόμα χτίζουμε τη νέα ΔΕΗ».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου είπε ότι συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου, εδώ και 150 χρόνια.
Από την άλλη ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Εuronext Αthens, καλωσορίζοντας την έναρξη των νέων μετοχών της επιχείρησης στην αγορά, είπε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας 10ετίας στο Χρηματιστήριο.
Το γεγονός ότι διεθνείς επενδυτές έβαλαν 18 δις ευρώ, δείχνει και το βάθος της αγοράς. Πριν από 25 χρόνια είχε κεφαλαιοποίηση 300 εκατ. ευρώ και σήμερα πλησιάζει τα 13 δις.
Διαβάστε επίσης
PPC Trading: Ο ρόλος της νέας θυγατρικής για αποτελεσματικό energy managament από τη ΔΕΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.