• ΑΓΟΡΕΣ

    Περιορίζεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο

    • NewsRoom
    χρηματιστήριο


    Σε ανοδική κατεύθυνση εξακολουθεί να κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη της συνεδρίαση μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα, αν και περιορίζει τα κέρδη της, επηρεασμένη και από τις εξελίξεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

    Δεκαέξι λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, ο γενικός δείκτης περιορίζει τα αρχικά κέρδη του στο +0,56% και στις 1266,60 μονάδες.

    Στο προσκήνιο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες για τις οποίες το investment grade έχει θετική επίπτωση τόσο στην αύξηση της ποιοτικής αξίας του ενεργητικού τους, σε ό,τι αφορά τις θέσεις τους σε ελληνικά ομόλογα, όσο και στη μείωση του κόστους από μελλοντικές εκδόσεις MREL.

    Από τις τραπεζικές μετοχές η Εθνική γύρισε σε αρνητικό πρόσημο ΕΤΕ -0,39% 7,67 η Αlpha Bank είναι 1,86% υψηλότερα ΑΛΦΑ -1,82% 1,62 η Πειραιώς χάνει 0,54% ΠΕΙΡ -2,01% 3,90 ενώ στο +0,77% είναι το χαρτί της Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,50% 2,01

    Aν και στο ξεκίνημα των συναλλαγών ο γενικός δείκτης κέρδιζε 1,83%, στη συνέχεια εκδηλώθηκαν πιέσεις με αποτέλεσμα να ψαλιδιστούν τα αρχικά κέρδη.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές των εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κέρδη καταγράφει η μετοχή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -3,47% 15,85 η Μυτιληναίος βρίσκεται στο +1,37% ΜΥΤΙΛ 0,16% 38,06 η Jumbo στο +1,44% ΜΠΕΛΑ 1,81% 29,22 ενώ τα κέρδη για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι πάνω από 2% ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,70% 16,78.

    Tουλάχιστον επί του παρόντος, η άνοδος της αγοράς θεωρείται ότι κινείται σε λογικά επίπεδα χωρίς όμως υπερβολικό ενθουσιασμό.

    Η εξέλιξη της συνεδρίασης θα καταδείξει την συμπεριφορά των επενδυτών και τις πραγματικές διαθέσεις τους για τη σημερινή συνεδρίαση.

    Διαβάστε επίσης

    Bloomberg για DBRS: Η σημαντικότερη αναβάθμιση της Ελλάδας μετά την οικονομική κρίση

    ESM: «Η Ελλάδα πέτυχε ένα ορόσημο» με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

    Κωστής Χατζηδάκης για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας: Σημαντική εξέλιξη σε δύσκολη συγκυρία



    ΣΧΟΛΙΑ