• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε ποια χαρτιά οι στηρίξεις κατέρρευσαν σαν «χάρτινος πύργος» – Πού παραπέμπει η νέα βουτιά της αγοράς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Σε κατάσταση συναγερμού έχει περιέλθει πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Οι ξένοι επενδυτές φαίνεται ότι εμπιστεύονται την οικονομία της χώρας και τις προοπτικές της, αλλά δεν… εμπιστεύονται το Χρηματιστήριό της, παρατηρούν παράγοντες της αγοράς, προσθέτοντας ότι οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν χθες για την έκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασαν τα 25 δις. ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή αγορά βυθίζεται και πάλι στην απαξίωση και τη μιζέρια.

    Μια σειρά από μετοχές έσπασαν την κρίσιμη τεχνική στήριξη και τα stop losses που εντοπίζονται στον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών και οδεύουν προς τις κρίσιμες στηρίξεις του 200άρη, που σημαίνει πολύ απλά ότι η εφιαλτική περίοδος των νέων χαμηλών του περασμένου Οκτωβρίου μπορεί και να αποτελέσει τη ζώσα πραγματικότητα.

    Οι αναλυτές είναι τόσο ανήσυχοι πλέον, που θεωρούν ότι τα τεχνητά δεδομένα και η απνευστί πτωτική κίνηση με μεγάλα ποσοστά διόρθωσης, παραπέμπει στην διόρθωση της αγοράς κατά την πρώτη περίοδο των περιοριστικών μέτρων, τον περασμένο Μάρτιο.

    Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση φαίνεται ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για συγκεκριμένες μετοχές που ταυτόχρονα έχουν βαρύνουσα θέση στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη.

    Κρίσιμα πλέον θεωρούνται τα επίπεδα για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,60% 3,70 από τη στιγμή που διέσπασε πτωτικά το 1 ευρώ. Η μετοχή κινείται 10% κάτω από στην στήριξη των 50 ημερών.

    Ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών για την ΔΕΗ ΔΕΗ 0,55% 10,97 που έγραψε υψηλό στα 7,61 ευρώ ήταν τα 6,80 ευρώ. Επίπεδα τα οποία διασπάστηκαν προς τα κάτω χθες με φόρα κάνοντας πράξεις στα 6,61 ευρώ.

    Ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών για την Alpha ΑΛΦΑ -1,29% 1,53 εντοπιζόταν στα 0,76 ευρώ, με τη μετοχή να κάνει πράξεις την Τετάρτη στα όρια των 0,70 ευρώ.

    Σε οριακά επίπεδα ως προς την τάση βρέθηκε χθες και η μετοχή της Εθνικής, που μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις ως προς την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο κινητός μέσος όρος εντοπίζεται στα 1,85 ευρώ, φτάνοντας στο σημείο να κάνει πράξεις στο 1,835 ευρώ.

    Η μετοχή της Jumbo, η κίνηση της οποίας επηρεάζει το λιανεμπόριο στο ταμπλό του Χ.Α. έχει σπάσει προ πολλού των κινητό μέσο όρο 200 ημερών που ήταν τα 14,78 ευρώ. Η χθεσινή αντίδραση πάνω από τα 13 ευρώ, θα μπορούσε να ήταν και αντανακλαστική, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα δε, βρέθηκε και η μετοχή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,37% 16,09 με τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών να βγαίνει στα 10,18 ευρώ, όταν η μετοχή έφτασε να κάνει πράξεις ακόμα και στα… 9,97 ευρώ.

    Κρίσιμα τεχνικά επίπεδα και για τον ΟΠΑΠ που από την κρίσιμη στήριξη των 12,50 ευρώ βρέθηκε στα 12,10 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Ιστορική έκδοση για την Ελλάδα: Αντλεί €3,5 δισ. με ρεκόρ προσφορών και ιστορικά χαμηλό επιτόκιο

    Τι λένε οι χρηματιστές για τη νέα μεγάλη βουτιά του Χ.Α. – Ενεργοποιήθηκαν τα stop losses, στον… Νοέμβριο επέστρεψαν οι τράπεζες

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως για τη δημόσια πρόταση στην Forthnet



    ΣΧΟΛΙΑ