• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε υψηλά δύο μηνών έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, ενόψει της ομιλίας Τραμπ

    Wall Street Dow Jones


    Σε υψηλά δύο μηνών έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων, την ώρα που οι  επενδυτές περιμένουν την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επαναλάβει την θέση του για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα, να αναφερθεί στην επικείμενη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την Κίνα. Ωστόσο, με ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από τις εταιρείες του χώρου της υγείας, αναμένεται η αναφορά του στη μάχη κατά του  HIV στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη δεκαετή στρατηγική του, αλλά και οι αναφορές του για το θέμα των υποδομών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.411,52 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,68%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones οι 19 έκλεισαν με άνοδο και οι 11 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (+3,27%), η DowDuPont (+2,11%) και η Apple (+1,71%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Pfizer (-0,80%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.737,70 μονάδες με άνοδο 0,47%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 7.402,08 μονάδες.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η μετοχή της Disney σημειώνει άνοδο στη μετασυνεδριακή διαδικασία, καθώς η εταιρεία κατάφερε να παρουσιάσει κέρδη και έσοδα μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών στο τελευταίο τρίμηνο.



    ΣΧΟΛΙΑ