• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτωτική η Wall Street με ανησυχία για τη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom


    Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή , έχουν ήδη επηρεάσει το αμερικάνικο Χρηματιστήριο και τα futures της Wall Street, κινούνται πτωτικά, υπό το βάρος των ειδήσεων από ΗΠΑ και Ιράν, που  ανταλλάσσουν εκατέρωθεν απειλές, στον απόηχο της δολοφονίας του ισχυρού άνδρα των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών, Κασέμ Σουλεϊμανί, από drone, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

    Στο ταμπλό, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 0,6% στις 28.443 μονάδες, του γενικού S&P 500 υποχωρούν 0,6% στις 3.217 μονάδες ενώ και του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν απώλειες 0,7% στις 8.747 μονάδες.

    Την Παρασκευή, με την είδηση του θανάτου του Σουλεϊμανί ακόμα φρέσκια, ο Dow έκανε “βουτιά” 233 μονάδες, με τους S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν 0,7% και 0,8% αντίστοιχα. Αυτές οι απώλειες ήταν οι χειρότερες για τους Dow Jones και S&P 500, από τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ για τον Nasdaq ήταν η χειρότερη ημερήσια πτώση από τις 2 Δεκεμβρίου.

    Η όρεξη για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται επικίνδυνα έχει καταρρεύσει, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις συνέπειες του θανάτου του Σουλεϊμανί και τις επιπτώσεις του, στη γεωπολιτική σκηνή της πλούσιας σε πετρέλαιο Μέσης Ανατολής.

    Τη Δευτέρα ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στοχεύσουν 52 ιρανικές τοποθεσίες, αν το Ιράν απειλήσει Αμερικάνους ή αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι ζήτησε αυτοσυγκράτηση και είπε ότι αντιτίθεται στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο Γι μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ.



    ΣΧΟΛΙΑ