• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Εντυπωσιακά κέρδη με το «καλημέρα» του 2020 – Έσπασε το φράγμα των 9.000 μονάδες ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, συνεχίζοντας με φόρα από το 2019 και με τους επενδυτές να ευελπιστούν για μια ακόμα καλύτερη χρονιά.

    Άλλωστε το 2020 μπαίνει με ένα πολύ θετικό γεγονός, την υπογραφή της συμφωνίας πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στα μέσα του Ιανουαρίου, την ώρα που τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή. Από την άλλη, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το 2020 είναι μια εκλογική χρονιά στις ΗΠΑ, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις αγορές

    Η Wall Street κινήθηκε στους ρυθμούς του «πάρτι» που στήθηκε από το πρωί στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης, στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει τον δείκτη των υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών της χώρας.

    Πρωταγωνίστριες στη σημερινή άνοδο ήταν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και ειδικότερα οι μετοχές του κλάδου των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της η μετοχή της Apple έσπασε το όριο των 300 μονάδων, μετά το άλμα 2,3% που σημείωσε.

    Έτσι,  ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 330 μονάδων (+1,16%) στις 28.868,80 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο +0,82% στις 3.257,26, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το όριο των 9000 μονάδων, κλείνοντας με άνοδο 1,33% στις 9.092,19 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ