• ΑΓΟΡΕΣ

    Πώς ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε το comeback, νέα υψηλά για Ιντρακόμ, Ιντραλότ και Κέκροψ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intralot)


    Σε υψηλό 2,5 ετών η Ιντρακόμ, 18 μηνών η Κέκροψ και υψηλό πέραν της πενταετίας για την Ιντραλότ.

    Το comeback του Σωκράτη Κόκκαλη έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά κι αυτό αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Οι προοπτικές και στους τρεις τομείς δραστηριοτήτων του ομίλου, ακίνητα, συμμετοχές και λοταρίες αποτελούν το  απόλυτο play των επόμενων ετών για την παραγωγή υπεραξιών για τον ίδιο και τους μετόχους του.

    Εκεί που οι γενικές συνελεύσεις των περασμένων ετών μπορεί να προκαλούσαν την μουρμούρα των ιδιωτών επενδυτών, το κλίμα αλλάζει αισθητά.

    Με βάση τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης, η Ιντρακόμ διέθετε μετρητά στα ταμεία της καθαρά, χωρίς την αξία 27 εκατ. ευρώ των δανείων, 156 εκατ. ευρώ.

    Στο ποσό αυτό, το οποίο δεν το λες και λίγο σε περίοδο έντονης οικονομικής αστάθειας, με αύξηση επιτοκίων και πληθωρισμό (κάτι που αναγνωρίζεται στην οικονομική έκθεση του 2022) θα πρέπει να προστεθεί και η αξία των ακινήτων που είναι περασμένη στα βιβλία της Ιντρακόμ.

    Η αξία των ακινήτων λοιπόν, ανέρχεται στα 55,7 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι η Ιντρακόμ διαθέτει κεφαλαιακά δύναμη σχεδόν 212 εκατ. ευρώ.

    Η αξίες αυτές είναι σύμφωνες με ότι αναγράφει ο όμιλος στην οικονομική έκθεση της χρήσης που μας πέρασε.

    Διότι η χρηματιστηριακή αξία υπολείπεται σημαντικά της περιουσίας που δημιουργεί ο Σωκράτης Κόκκαλης.

    Αυτή λοιπόν, διαμορφώνεται με βάση τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο περί τα 201 εκατ. ευρώ!

    Βεβαίως θα πρέπει να προστεθεί και η αξία ακινήτων της Κλουκίνας Λάπας, που ξεπερνάει με βάση τα στοιχεία του 6μήνου τα 40 εκατ. ευρώ.

    Και πάλι η κεφαλαιοποίηση υστερεί σε σχέση με τις αξίες που συγκεντρώνει ο όμιλος. Σωκράτης Κόκκαλης και Ιντρακόμ δε, συμμετέχουν στην Ιντραλότ με συμμετοχή 27,6%, η οποία αποτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ.

    Τα καλά νέα συνεχίζονται διότι το ισχυρό management του κ. Χρυσόστομου Σφάτου στην Ιντραλότ τηρεί τα συμφωνημθέντα προς τους μετόχους και μόλις προ δύο ημερών αποπληρώθηκε πρόωρα ποσό 126 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσε σε μέρος του ομολόγου  λήξεως 2024 355,56 εκατ. ευρώ.

    Πλέον το υπόλοιπο ποσό που απομένει είναι 229,5 εκατ. ευρώ.

    Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, η εταιρεία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου περίπου 100 εκατ. ευρώ με πέντε πιστώτριες τράπεζες και στην έκδοση εταιρικού ομολόγου (retail bond) διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ.

    Της έκδοσης του ομολόγου θα προηγηθεί η δημοσίευση των αποτελεσμάτων 9μήνου της εταιρείας.

    Στον Κέκροπα πάντως, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει αφού μετά την δικαστική απόφαση πέρσι, η εταιρεία καλείται να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της.

    Πάντως, οι φήμες για συγχώνευση με την Κλουκίνας Λάππας, διαψεύστηκαν.

    Διαβάστε επίσης 

    Εθνική Τράπεζα: Στα 480 εκατ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό βιβλίο – Πάνω από 8 φορές η κάλυψη στο εξωτερικό

    Οδυσσέας Αθανασίου: Το Ελληνικό είναι πολύ παραπάνω από ένα έργο αστικής ανάπλασης είναι ένα εθνικό όραμα

    Γιάννης Κάρτσωνας: Όλο και πιο ψηλά τα ναύλα στα VLCC



    ΣΧΟΛΙΑ