• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 2% για το πετρέλαιο, άλμα 6,4% για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς η αγορά προσπαθεί να διερευνήσει τον αντίκτυπο που θα είχε στις οικονομίες μια πιθανή επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται τα lockdown στην Κίνα  για την αντιμετώπιση της Covid-19.

    Το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίθηκε από την Κομισιόν και ετοιμάζεται να υποβληθεί στα κράτη μέλη. Το πακέτο περιλαμβάνει ένα σχέδιο για σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022, με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία να ζητούν ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

    Την ίδια ώρα, με την πιθανότητα επιβολής ενός Lockdown όπως στη Σαγκάη, το οποίο συνεχίζεται για μια ακόμα εβδομάδα, βρίσκεται και το Πεκίνο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιουνίου του WTI έκλεισε με απώλειες 2,6% στα 102,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ Brent Ιουλίου υποχώρησε κατά 2,4% στα 104,97 δολάρια το βαρέλι.

    Αντίθετα, σε υψηλό 13 ετών διαμορφώθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, καθώς παραμένει η ανησυχία γύρω από την επάρκεια των αποθεμάτων, τα οποία παραμένουν 17% χαμηλότερα από το  κανονικό.

    Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 6,4% στα 7,954 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, στο υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2008.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με πωλητές και βαριές απώλειες έκλεισαν οι τράπεζες, «αυτονομία» Ελλάκτωρ, ισορροπίες στον Μυτιληναίο ενόψει MSCI



    ΣΧΟΛΙΑ