• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Το ράλι των μετοχών δεν έχει τελειώσει ακόμα

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Γουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Ανθεκτικότερο του αναμενόμενου είναι το ράλι των μετοχών σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley Μάικ Ουίλσον, ο οποίος πλέον βλέπει χώρο για νέα ανάκαμψη βραχυπρόθεσμα.

    «Οι αγορές επιβίωσαν από ένα κρίσιμο τεστ την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτό το bear market ράλι δεν έχει τελειώσει ακόμα», ανέφερε σε σημείωμά του προς τους επενδυτές.

    Για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τον Ουίλσον θα πρέπει το δολάριο να συνεχίσει να υποχωρεί.

    Σταθερά πτωτική θα είναι η πορεία των αμερικάνικων μετοχών μέχρι το τέλος του 2023.

    Παραμένει ο κίνδυνος

    Για την Morgan Stanley, το όριο πάνω από το οποίο θα ξεκινήσουν και πάλι οι πιέσεις στην αγορά είναι οι 4.150 μονάδες στον S&P 500. Δηλαδή 2,5% υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής.

    Παρ’ όλα αυτά ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας προειδοποίησε ότι μεσοπρόθεσμα ο δείκτης θα πέσει, ενώ σε προηγούμενο σημείωμά του είχε αναφέρει ότι ο Μάρτιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας για τις αγορές.

    Παραμένοντας πιστός στην απαισιόδοξη οπτική του, ο Ουίλσον, απευθυνόμενος προς τους επενδυτές, ανέφερε ότι η ανταμοιβή συνεχίζει να είναι κατώτερη των κινδύνων που θα αντιμετωπίσουν.

    Κι αυτό το αποδίδει στα απογοητευτικά αποτελέσματα που θα συνεχίσουν να έχουν οι εταιρείες και τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουν αποτιμηθεί πλήρως από την αγορά.

    Η εκτόξευση του Nasdaq και οι προειδοποιήσεις

    «Το χάσμα μεταξύ των κερδών και των ταμειακών ροών είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 25 χρόνια, λόγω του πλεονάζοντος αποθέματος και του κεφαλαιοποιημένου κόστους, το οποίο δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί» ανέφερε.

    Οι αγορές «μπήκαν» με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, με τον S&P 500 να έχει καταγράψει άνοδο 5,4%, ενώ ο Nasdaq 100, ο οποίος βυθίστηκε την προηγούμενη χρονιά εμφάνισε εντυπωσιακή άνοδο πάνω από 12%, με τη βοήθεια της φρενίτιδας που προκλήθηκε για την τεχνητή νοημοσύνη χάρη στο λανσάρισμα εργαλείων όπως το ChatGPT.

    Οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από την επιθετική ρητορική των αξιωματούχων της Fed, οι οποίοι επιμένουν ότι τα επιτόκια θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν, με τις προβλέψεις πλέον να επανέρχονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με την Morgan Stanley, η JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, ανέφερε ότι η κινητικότητα των επενδυτών θα πρέπει να στοχεύσει στο να μειωθεί η έκθεση τους, καθώς η αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, η οποία θεωρείται δεδομένη, δεν θα επιτρέψει ασφαλή έξοδο με καθυστερημένες κινήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνα MLIV Pulse: Τα μετρητά αποτελούν κερδοφόρα στρατηγική το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ