ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποσό ύψους 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ από την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, με το κόστος να διαμορφώνεται σε υψηλότερο κόστος σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.
Το ποσό περιλαμβάνει και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 165 εκατ. ευρώ.
Ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η 30η Δεκεμβρίου.
Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,66 από 2,76 στην προηγούμενη δημοπρασία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,50%, αυξημένη κατά 15 μονάδες βάσης από το 2,35% στην προηγούμενη δημοπρασία του Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο η απόδοση ήταν στο 0,8%, από 0,45% τον Ιούνιο.
|
Δημοπρασία |
Σημερινή |
Προηγούμενη |
|
Έντοκα Γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων |
28 Δεκεμβρίου 2022 (ποσά σε εκ. Ευρώ) |
30 Νοεμβρίου 2022 (ποσά σε εκ. Ευρώ) |
|
1. Δημοπρατούμενο ποσό |
375 |
625 |
|
2. Ύψος προσφορών |
998 |
1.722 |
|
3.Συντελεστής κάλυψης(2:1) |
2,66 |
2,76 |
|
4.Συνολικά αποδεκτό ποσό |
487,5 |
812,5 |
|
5. Απόδοση |
2,50% |
2,35% |
|
6. Τιμή Δημοπρασίας |
98,750 |
98,825 |
|
7. Cut – off ratio |
47% |
83% |
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Mega deal στον κλάδο των media: Η Fox αποκτά την Roku έναντι $22 δισ.
- Μακρόν για απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά: «Δεν αποφασίζουν οι ΗΠΑ για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων»
- ENTERSOFTONE: Διαθέσιμα για χιλιάδες επιχειρήσεις τα AI ERP
- Σκόπελος: Φωτιά στο Κλήμα – Στη μάχη με τις φλόγες 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.