• ΑΓΟΡΕΣ

    Πάνω από τις 850 μονάδες το ΧΑ χάρη στην Πειραιώς και τη ΔΕΗ


    Ξεπέρασε εν τέλει τις 850 μονάδες το Xρηματιστήριο Aθηνών (ΧΑ), έχοντας ως «μαξιλαράκια» την Τράπεζα Πειραιώς, την ΔΕΗ αλλά και την έκθεση της UBS, η οποία τονίζει πως ανεξάρτητα από το ράλι που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, υπάρχει το ενδεχόμενο βελτίωσης για τις ελληνικές μετοχές.

    Ενώ λοιπόν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μικρή πτώση, έπειτα κινήθηκε «στα πράσινα», προσεγγίζοντας εκ νέου τις 850 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο Γ.Δ έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,64% στις 854 μονάδες και υψηλό ημέρας τις 855 μονάδες, ενώ ανοδικά έκλεισε τόσο ο FTSE 25 με κέρδη 0,59% όσο και ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά κατά 1,14%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 59 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν, ο John Paulson, πρόεδρος της Paulson & Co, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του να κερδίζει 8,4 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη ο μεγάλος ηττημένος της ημέρας ήταν ο Mr Jumbo, Απόστολος Βακάκης, καθώς οι μετοχές του κατέγραψαν απώλειες 7,6 εκατ. ευρώ.

    Στα στόχαστρα των επενδυτών βρίσκονται στοιχεία για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, στην οποία καταλυτικοί παράγοντες θα είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που θα δημοσιεύσει αύριο το ΔΝΤ και η “γλώσσα” που θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο, όσο και στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P την Παρασκευή.

    Στο ταμπλό τώρα, ο τραπεζικός κλάδος κλέβει την παράσταση, με πρωταγωνίστρια την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έκλεισε με κέρδη 3,40%, ενώ σημαντικά κέρδη στο +1,11% σημείωσε η Εθνική Τράπεζα, καθώς και η Εurobank η οποία ενισχύθηκε 1,01%. Σταθερά έκλεισε η Alpha Bank στα 2,26 ευρώ.

    Από τον FTSE 25, οι περισσότεροι τίτλοι έκλεισαν στα θετικά και εκτός από την Πειραιώς, ξεχώρισαν η ΔΕΗ με άνοδο 3,02%, η Lamda Development με κέρδη 3,11%. ο ΟΛΠ με άνοδο 1,4%, η Μυτιληναίος με κέρδη 1,4% και η Attica Bank με άνοδο 4,35%.

    Στον αντίποδα, πιεσμένες φάνηκαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης οι Ελλάκτωρ, Jumbo, Σαράντης, Μότορ Οιλ και Grivalia Properties.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: INTRACOM Defense Electronics: Υπέγραψε σύμβαση με το NATO για τους πυραύλους PATRIOT

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Morgan Stanley: Αυτές είναι οι μετοχές στις οποίες πρέπει να επενδύσετε το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ