• ΑΓΟΡΕΣ

    Σταθερά κινείται το ΧΑ – Προσεκτικοί οι traders


    Με σταθερά βήματα κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με τους επενδυτές να προβαίνουν σε ένα προσεκτικό trading τίτλων, διατηρώντας τα επίπεδα μέχρις ότου τα δεδομένα που θα έχουν στη διάθεση τους να είναι επαρκή. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,21% στις 775 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29 εκατ. ευρώ.

    Το μέγεθος της διακύμανσης του γενικού δείκτη στο ΧΑ αγγίζει τις 7 μονάδες, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα τη στάση αναμονής της αγοράς, ένεκα των διεργασιών για τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

    Σχετικά με το παραπάνω θέμα η γερμανική εφημερίδα Bild, σημειώνει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ ότι η ελληνική πλευρά σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος δεν θα δεχτεί την επόμενη δόση ύψους 7 δις ευρώ τον Ιούλιο.

    Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,993% με άνοδο 1% από τα χθεσινά επίπεδα και κοντά στα υψηλά ενός μηνός, ενώ ανοδικά κινείται και η απόδοση του 2ετούς και στο 5,928% με άνοδο 3,423% από χθες, πλησιάζοντας το yield του 10ετούς. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα ελληνικά ομόλογα έχουν διαγράψει όλο το ράλι που είχε φέρει η τεχνική συμφωνία στις 2 Μαΐου.

    Στο ταμπλό τώρα, το -2% της Alpha Bank και της Εθνικής ασκούν πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση και σε Πειραιώς, Jumbo και ΕΧΑΕ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

    Στον αντίποδα, η Τιτάν και η Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη που φτάνουν το 2,48% και 2% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και Λάμδα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρα, Σαράντης, ΟΤΕ, Grivalia, ΟΛΠ, ΕΕΕ, Folli Follie, Motor Oil, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τάνκερ από το Ντουμπάι για την Avin International

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε μπελάδες η Seanergy Maritime: Η επιστολή του Nasdaq και η περίοδος χάριτος των 180 ημερών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Πούλησε «χαρτιά», πήρε 83 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ