• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε ανοδική πορεία συνεχίζει το ΧΑ

    ριο


    Ανοδικά βήματα καταγράφει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο βρίσκει στηρίγματα στην ΕΕΕ και σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό την παραμονή του στις 780 μονάδες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,84% στις 788 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 46 εκατ. ευρώ.

    Παρ’ όλη τη μεταβλητότητα που παρατηρείται στο ταμπλό, η παρουσία της ΕΕΕ, αλλά και αρκετών δεικτοβαρών μετοχών, έχει «κρατήσει» τον γενικό δείκτη πάνω από τις 780 μονάδες. Ωστόσο η δυναμική των αγοραστών δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να δίνει ώθηση στην αγορά, την στιγμή κυρίως που οι εξελίξεις, ή οι προσδοκίες εξελίξεων, δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια υπέρβαση των επιπέδων στα οποία συσσωρεύει το ΧΑ τις τελευταίες ημέρες.

    Το στόχαστρο για το “ελληνικό ζήτημα”, αναμένει να ρίξει τα βέλη του στο επόμενο Eurogroup. Όπως είναι φυσικό όμως, η «καλή διάθεση» δεν θα μπορεί να προσφέρει για πολύ καιρό ακόμη στήριξη στο ΧΑ, καθώς ο χρόνος για την αποπληρωμή των αυξημένων δανειακών υποχρεώσεων που είναι προγραμματισμένες για τους επόμενους μήνες, «πιέζει».

    Στο ταμπλό τώρα, οι μετοχές της ΕΕΕ, της Λάμδα, της Πειραιώς και της Μυτιληναίος κινούνται σταθερά με άνοδο μεγαλύτερη του 2%, με τις Aegean, ΜΕΤΚΑ, Eurobank και Εθνική να καταγράφουν κέρδη ανώτερα του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Motor Oil, Τιτάν και ΟΛΠ

    Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 3%, με τις ΟΠΑΠ και Grivalia να σημειώνουν απώλειες 1,50% και 1,70% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Folli Follie και Jumbo.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν κυκλοφορεί σήμερα το «Έθνος» – Επαναλαμβανόμενες απεργίες στον Πήγασο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο: O πόλεμος στον Ελλάκτωρα και γιατί ο Λεμονής (Καλογήρου) έφτιαξε νέα εταιρία (οι τράπεζες το ξέρουν;)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα 14 ξενοδοχεία που πωλούν Alpha, Πειραιώς και Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ