• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι πωλητές «πιέζουν» το ΧΑ – Βουτιά 10% για την ΔΕΗ


    Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο ταμπλό του χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), με το «κόκκινο» ωστόσο να κερδίζει έδαφος, ένεκα των απωλειών της ΔΕΗ, αλλά και αρκετών δεικτοβαρών μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,43% στις 774 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 46 εκατ. ευρώ.

    «Βουτιά» κάτω από τα επίπεδα των 4 ευρώ κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ σήμερα, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των πωλητών. Οι εξελίξεις με τον ΑΔΜΗΕ έχουν οδηγήσει τη μετοχή ήδη να έχει όγκο άνω των 920 χιλ. τεμαχίων, ενώ η αγορά να έχει δύο συνεδριάσεις περιθώριο, έως τη λήξη της 9ης Ιουνίου, προκειμένου να κλείσει όλες τις ανοιχτές θέσεις.

    Σε πτωτική πορεία βρίσκεται και ο τραπεζικός κλάδος, αν και η Goldman Sachs αναβάθμισε τις τιμές-στόχους των τραπεζικών μετοχών. Η διεθνής τράπεζα επενδύσεων επεσήμανε ότι παρ’ όλη τη βελτίωση της πολιτικής σκηνής, υπάρχει ακόμη πολλή σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει.

    Τα διττά μηνύματα που λαμβάνει η αγορά οδήγησαν αναπόδραστα σε μείωση του ρυθμού συναλλαγών. Υπάρχει λοιπόν μια στάση αναμονής μέχρι να έχουμε νεότερα σχετικά με την αξιολόγηση. Στην άκρη βρέθηκε το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, αλλά και της ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ, όπως ήταν αναμενόμενο.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΗ καταγράφει απώλειες 10%, η Πειραιώς και η Eurobank ακολουθούν με -3%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ και Alpha Bank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Aegean, ΟΠΑΠ και Σαράντης.

    Στον αντίποδα, η  Grivalia σημειώνει άνοδο του 5% ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Folli Follie προσπαθούν να διατηρήσουν το δικό τους +3%, με τις Motor Oil, Λάμδα, Ελλάκτωρ και ΕΕΕ να ακολουθεί με 2%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, ΕΧΑΕ, Jumbo, και Τιτάν, Μυτιληναίος και Aegean.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δέκα νέα ακίνητα βγάζει στο σφυρί του ΤΑΙΠΕΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμηλό κόστος και λιγότερες μέρες νοσηλείας το «κλειδί» για αποδοτικά νοσοκομεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρελθόν η πρόβλεψη για ανάπτυξη από τον ΟΟΣΑ



    ΣΧΟΛΙΑ