• ΑΓΟΡΕΣ

    H Vodacom Εξαγοράζει το 35% της Safaricom από τη Vodafone

    vodafone


    H μεγαλύτερη εταιρεία κινητής της Νότιας Αφρικής, Vodacom Group, κατέκτησε συμμετοχή που αγγίζει τα 2,59 δισ. δολαρίων στην Safaricom της Κένυας, με στόχο να γνωστοποιήσει σε όλη την ήπειρο, την εξαιρετικά δημοφιλή στην Ανατολική Αφρική υπηρεσία M-Pesa.

    Η Vodacom ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει το 35% της Safaricom, από τη Vodafone International Holdings, με την έκδοση 226,8 εκατ. νέων μετοχών.

    Το ύψος της συμφωνίας αποτελεί discount 5,9% σε σχέση με το κλείσιμο της Safaricom. “Η απόκτηση ενός στρατηγικού ποσοστού στη Safaricom θα παράσχει στους μετόχους μας πρόσβαση σε μια υψηλά αναπτυσσόμενη αγορά”, δηλώνει ο CEO της Vodacom σε ανακοίνωσή του.

    Παράλληλα, ευελπιστεί πως η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει στην υιοθέτηση της M-Pesa και από άλλες αγορές της Vodacom. Η εταιρεία πιστέυει πως το ενδιαφέρον για την Safaricom θα οδηγήσει στα κέρδη κατά 15%, με βάση τα αποτελέσματα της Vodacom για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου.

    Άνοδο σημείωσαν τα κέρδη συγκριτικά με το περασμένο έτος, εξαιτίας της ισχυρότερης αύξησης των συνδρομητών στη Νότια Αφρική, όπου προστέθηκαν 3 εκατ. νέοι συνδρομητές.

    Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 3,9% ενώ τα έσοδα κατά 1,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη ληστεία στον Άγιο Σάββα: Έκλεψαν εργαλεία αξίας 400.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Λιάκος: Το Μαξίμου τον προωθεί για νέο υπουργό Οικονομικών, αλλά οι δανειστές προτιμούν Χουλιαράκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε πλειστηριασμό ξανά οι πολυτελείς μεζονέτες της Δήμητρας Λιάνη στην Εκάλη – Τιμή εκκίνησης 1 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ