• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανεπαίσθητες «κόντρες» στο ΧΑ εν αναμονή του Eurogroup


    Σταθερή πορεία αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με την αγορά όμως να αντιλαμβάνεται ότι δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερες προσδοκίες από το σημερινό Eurogroup. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,30% στις 787 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37 εκατ. ευρώ.

    Το βλέμμα λοιπόν της αγοράς σήμερα θα είναι στραμμένο στο Eurogroup, αλλά και στο Euroworking Group λίγο νωρίτερα, όπου θα υπάρξει μία τάση να βρεθεί κοινή πολιτική γραμμή για το θέμα της συνολικής συμφωνίας αναφορικά με το χρέος. Επιπλέον, ενδέχεται να ενεργοποιηθούν και άτυπες επαφές “κορυφής”.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τους αναλυτές, οι στόχοι της κυβέρνησης αναφορικά με το χρέος είναι μεγάλοι, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με το πως θα προσελκύσει περισσότερους ξένους επενδυτές, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για την αύξηση της εμπιστοσύνης.

    Στο ταμπλό τώρα, οι απώλειες των Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Alpha Bank ξεπερνούν το 1%, ασκώντας πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Βιοχαλκο, ΕΕΕ και Eurobank.

    Στον αντίποδα, οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Πειραιώς ενισχύονται κατά 3%, έχοντας όμως διακινήσει λίγο πάνω από 5,5 χιλ. τεμάχια, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Εθνική, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Jumbo. Ήπια ανοδικά κινούνται οι  ΔΕΗ, Grivalia, ΟΛΠ και Motor Oil.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος επιχειρηματίας έχει , κατά τον Αλαφούζο “και χρέη και θράσος”;



    ΣΧΟΛΙΑ