• ΑΓΟΡΕΣ

    Αλλαγή πλεύσης λόγω των αγοραστών στο ΧΑ – Εκτοξεύθηκε κατά 5% η ΔΕΗ

    dow jones


    Θετικά βήματα, μετά τις πρωινές απώλειες, σημειώνει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), χάρη στα ισχυρά κέρδη της ΔΕΗ, αλλά και στην αύξηση αρκετών δεικτοβαρών μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,10% στις 789 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 58 εκατ. ευρώ.

    Παρ’ όλη την πρωινή καθοδική πορεία του γενικού δείκτη προς τις 770 μονάδες, σταδιακά ο ρυθμός των ρευστοποιήσεων πέφτει, ενώ εμφανίστηκαν και κάποιοι “αργοπορημένοι” αγοραστές, δίνοντας θετικά σημάδια στην αγορά.

    Σε αυτό το πλαίσιο, στο ταμπλό, ο τραπεζικός κλάδος από το πρωινό -4%, τώρα έχει μειώσει σημαντικά τις απώλειες του. Η Πειραιώς και Alpha Bank στο -2%, η Eurobank στο -1%, ενώ η Εθνική καταγράφει κέρδη 1,20%.

    Απώλειες που μόλις ξεπερνούν το 1% καταγράφουν οι ΕΧΑΕ και η Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Folli Follie, Ελλάκτωρ και ΜΕΤΚΑ. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Τιτάν, Aegean, Grivalia, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ και Βιοχαλκο.

    Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα, με τη ΔΕΗ να ξεχωρίζει, καταγράφοντας κέρδη 5%, λόγω της έγκρισης της πώλησης του 25% του ΑΔΜΗΕ από τη γενική συνέλευση των μετόχων της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάντσεστερ: Τζιχαντιστής αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης- «Αυτή είναι μόνο η αρχή» (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ