ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη λίστα με τις εταιρείες-κολοσσούς στην Ευρώπη συνέταξε και παρουσιάζει το αμερικανικό Forbes με βάση τις πωλήσεις και τα έσοδα που αποκόμισαν το 2016.
Αν και οι πωλήσεις της πετρελαϊκής Shell έχουν περιοριστεί αρκετά, τα κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, με αποτέλεσμα ο όμιλος να φιγουράρει στην κορυφή του καταλόγου με τις μεγαλύτερες εταιρείες ανά την Ευρώπη.
Ενδεικτικά, το προηγούμενο έτος, ο κολοσσός πέτυχε πωλήσεις ύψους 234 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κέρδη 4,6 δις, ενώ κατείχε περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 411 δις. Οι «αριθμοί» αυτοί κατατάσσουν τον ενεργειακό όμιλο στη θέση 20 ανά τον κόσμο, ενώ πριν από ένα έτος βρισκόταν στην 50ή, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.
Το Forbes σημειώνει πως γερμανικές εταιρείες κυριαρχούν στον κατάλογο με τις κορυφαίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Allianz SE να βρίσκεται στο νούμερο «2» της λίστας και στο νούμερο «21» σε παγκόσμια κλίμακα.
Η ασφαλιστική εταιρεία πέτυχε πωλήσεις 115 δις δολαρίων, κέρδη 7,6 δις και κατείχε περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 935 δις δολαρίων.
Η γαλλική BNP Paribas επιστρέφει δυναμικά στις κορυφαίες θέσεις του καταλόγου κατακτώντας συγκεκριμένα την 3η θέση με πωλήσεις 74 δις δολαρίων, κέρδη 8,3 δις δολαρίων και ακίνητα συνολικής αξίας 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στον αντίποδα, αρκετές θέσεις έχασε η βρετανική HSBC Holdings πέρυσι, κυρίως λόγω των αμφιβολιών που προκάλεσαν οι συζητήσεις για το Brexit.Στην παγκόσμια κατάταξη η HSBC Holdings «βυθίστηκε» από την 14η στην 48η θέση.
Το σκάνδαλο με τους ρύπους που έπληξε τη Volkswagen το 2015, φαίνεται πως εξακολουθεί να επηρεάζει την παγκόσμια αγορά, φέρνοντας την εταιρεία από την 22η θέση στην 28η της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με το Forbes. Το 2015 η Volkswagen αποτελούσε την 15η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Forbes: Οι τρεις Έλληνες στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φτώχεια στην Ελλάδα έγινε είδηση στη Βενεζουέλα! – «Συγχαρητήρια» μας δίνει το Forbes
MH XAΣΕΤΕ: «Forbes»: «Η Ελλάδα έπρεπε να χρεοκοπήσει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.